Main Content

Dallas nečakane vyhodil trénera. Dôvodom nie sú výkony tímu

streda, 11. december 2019 11:23 | Autor: Marek Ďaďo

Jim Montgomery
Jim Montgomery | zdroj: TASR

Hviezdy z Dallasu sa v tejto sezóne prezentujú slušnými výkonmi a momentálne ich nájdeme na 6. priečke v tabuľke západnej konferencie. Ani to však vedeniu Stars nezabránilo, aby prepustilo trénera Jima Montgomeryho.

Vyhodeného trénera mužstva z Texasu nahradil doterajší asistent Rick Bowness„O situácii, do ktorej bol zapojený zamestnanec organizácie Dallas Stars, som bol informovaný cez víkend. Po zhromaždení všetkých informácií a vykonaní interného vyšetrovania, vrátane rozhovoru s vlastníkmi, vedením a všeobecným poradcom sa zistilo, že došlo k závažnému neprofesionalizmu, ktorý je v rozpore s hodnotami a štandardmi organizácie Dallas Stars,“ citujú generálneho manažéra Jima Nilla stránky NHL

Nill výrazne zdôraznil, že toto rozhodnutie nemá nič spoločné s výkonmi tímu na ľade a Montgomeryho vyhodenie nesúvisí ani s pondelkovým vyhlásením komisionára Garryho Bettmana týkajúceho sa správania vedenia tímu a hráčov. 

Montgomery bol do role hlavného trénera angažovaný 4. mája 2018 a v ostatnej sezóne dopomohol Dallasu k postupu do druhého kola play off, kde Stars podľahli neskoršiemu šampiónovi zo St. Louis pomerom 3:4 na zápasy. Na lavičke sa objavil v 113 dueloch, z ktorých si odniesol bilanciu 60 výhier, 43 prehier a 10 prehier po predĺžení.