Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 21. november 2011 13:15 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

áve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.



Čierny andel

Keď po 4 rokoch porazili Bílí andelé doma belasých, mali možnosť oslavovať svojich hrdinov, ale jedného vyniesli snáď až do nebies. Aj keď ani dovtedy sa nemohol chlapec z Pobrežia Slonoviny Koro Issa Ahmed Koné sťažovať na to, že by mu nevenovali v malom Ríme patričnú pozornosť. Čierny andel sa teda dotkol nebies a ako vidieť, ešte z nich aspoň v hlave nezletel. Zletela z nich iba jeho telesná schránka v opatere nového manažéra, ktorý ho doviedol pekne za ručičku do Trnavy. A tam chlapci riekli, že pre nich už je klub malý a podmienky nehodné pre iba asi podľa nich najlepšieho hráča v lige. A nakoniec ako posledný argument nezabudli spomenúť čiernu farbu pleti, o ktorej nemôže najnovšie rozprávať už ani big boss Sepp Blatter. Alebo možno sa cítil zle medzi toľkými katolíckymi kostolmi a žiadnu svoju mešitu v Trnave nenašiel. A tak jediným skutočne profesionálne odvedeným krokom bolo od Koneho dokonalé označkovanie Trnavčanom exkrementom z nebies, do ktorých ho oni sami vyniesli a to nielen prezidentovým lietadlom.

Hele vole!

Hele vole! Co vole? Postoupili sme vole! Kde vole? Na EURO vole! A oslavoval samí vúl... Česká futbalová reprezentácia sa doplazila na európsky šampionát, ale u našich západných susedov sa skôr zaujímajú o to, čo sa dialo v lietadle smerujúcom do Prahy. Všetci dobre vieme vďaka kamerám ako na letisku v Podgorici Česi zistili, že Radek Drulák ich hlavný kritik nemá ču..k! Tým sme zároveň zistili výšku IQ kolektívu okolo Tomáša Rosického, ktorá sa rovná počtu ich dobrých výkonov v kvalifikácií. Na letisku v Prahe potom už iba českí hráči mlčky odchádzali preč po jednom s roztrhaným oblečením hlavne v dolných partiách tela. A tak sa za riekou Moravou dočkali, že Milan Baroš konečne v kvalifikácií zaujal. Keď mu k tomu nepomohol ani jeden výkon, museli mu pomôcť jeho tangáče na obnaženom pozadí. A tam je možno odpoveď na otázku prečo sa, ako sa vraví, nešmýkal v zápasoch po zadku. Veď čo keby sa mu niečo niekam zarezalo? To by asi potom bolelo... Čo sa skutočne teda odohrávalo v lietadle vedia iba kompetentní. Možno by sa mal zavolať David Duchovny alias agent Fox Mulder z Aktov X, aby prípad prešetril. Hádam jeho vyšetrovacie metódy nenarušil seriál Californication, ktorý opisuje orgie v Kalifornií a David Duchovny v ňom hrá hlavnú postavu Hanka Moodyho. A kto vie, možno práve tento nový obzor by mu pomohol prípad vyriešiť.



Zhrnutie v zhrnutí

V Anglicku prvý krát straky z Newcastlu body v sezóne nekradli a tak krok Manchestru City je stále pevnejší. Naopak od prehry k prehre kráča Chelsea a Liverpool sa na ňu už bodovo dotiahol. Pevný krok dokazuje aj Real Madrid v španielskej La lige, pretože zvládol aj keď so šťastím ťažký zápas vo Valencií s FC. Naopak pevný krok stratil asistent rozhodcu  v zápase Granada- Mallorca, ktorého trafil dáždnik do tváre a tak sa zápas dohrá za zeleným stolom. V Taliansku je na čele vyrovnanej súťaže Juventus Turín. V Nemecku je stále na čele Bayern Mníchov, ale prehral doma v šlágri s Borussiou Dortmund a tým prišiel o pokojný náskok. O pokoj na duši zrejme prišiel rozhodca Babak Rafati, ktorý sa pokúsil o samovraždu a tak sa zápas Kolín - Mainz neodohral. Vo Francúzsku druhý krát v sezóne prehral Paríž St. Germain a Montpellier za nimi zaostáva už iba o gól. U nás doma to bolo zaujímavé z pohľadu výsledku 1:1, ktorý sa zrodil na piatych štadiónoch zo šiestich.

Odporúčané články