Main Content

Čo bude s Rakitičom? Má tieto 3 možnosti

sobota, 7. december 2019 15:26 | Autor: Timotej Gašper

Ivan Rakitič
Ivan Rakitič | zdroj: TASR

Ivan Rakitič si bude podľa všetkého hľadať nový klub a vzhľadom na posledné špekulácie si bude vyberať z nasledujúcich troch možností.

Chorvátsky stredopoliar sa od svojho príchodu do Barcelony v lete 2014 stal nielen štvornásobným majstrom domácej ligy i pohára ale aj víťaz Ligy majstrov z jari 2015. Dobre stavaný stredopoliar bol dlhodobo dôležitou súčasťou základnej zostavy barcelonského tímu, čo však už neplatí pre aktuálnu sezónu. Spolu si chorvátsky reprezentant „užil“ na ihrisku v sezóne 19/20 len 456 minút, pričom z toho v Lige majstrov len niečo vyše 100 herných minút. 31-ročný záložník si teda bude pravdepodobne hľadať nový angažmán, pričom podľa Corriere di Torino má na výber tri možnosti. 

Podľa talianskeho periodika Corriere di Torino je najpravdepodobnejší prestup do Juventusu, keďže turínsky celok prejavuje o Ivana už dlhodobý záujem, ktorý v poslednej dobe navýšilo aj zranenie Samiho Khediru či možný odchod Emre Cana. Káder Maurizzia Sarriho je síce plný kvalitných stredopoliarov ako Aaron Ramsey, Adrien Rabiot či Blaise Matuidi, no aj napriek tomu sa meno Raktiča spája najčastejšie práve s Juventusom. Druhou možnosťou je odchod do Premier League, kde o 31-ročného hráča prejavili istý záujem Manchester United či Tottenham. 

Relatívne pravdepodobne vyzerá aj tretia možnosť, ktorou je prestup do Bundesligy, v ktorej už Rakitič pôsobil medzi rokmi 2007 a 2011 ako hráč Schalke 04. O Nemecku sa písalo hlavne v dobe, kedy bol pri kormidle Bayernu Mníchov chorvátsko-nemecký tréner Niko Kovač, ktorý mal o Rakitiča enormný záujem. Teraz je tak táto možnosť neistá a zdá sa, že ak Ivan dostane ponuku od jedného z popredných klubov z Premier League respektíve od Juventusu, pravdepodobne na ňu kývne.