Main Content

Zidane o zimných prestupoch: Stať sa môže čokoľvek

sobota, 7. december 2019 14:37 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Zinedine Zidane nepoprel možnú aktivitu Realu Madrid v januárovom prestupovom okne. 

Real Madrid investoval v letnom prestupovom období do nových hráčov až 307 miliónov eur. S menami ako Militao, Mendy, Hazard či Jovič sa očakával návrat na starú koľaj neporaziteľnej formy, no realita napokon vyzerala trochu inak. Real síce domácej súťaži prehral len jeden zápas, no v Lige majstrov im to ide o čosi horšie. Aj keď majú postup zaistený, z ostatných piatich kôl vyhrali len dvakrát. Najhoršie to však vyzerá na listine zranených, na ktorú sa postupne pridávajú ďalšie a ďalšie mená. Aktuálne absentujú aj Marcelo, Eden Hazard, Marco Asensio, James Rodriguez či Gareth Bale. 

A práve zranenia môžu vedenie klubu prinútiť uvažovať o možných zimných posilách. Napriek tomu, že káder Realu je prepletený hviezdami na každom poste, madridský celok je známy svojou prestupovou politikou, ktorej cieľom je vždy získavať tých najkvalitnejších hráčov v skvelej forme respektíve tínedžerov s obrovským potenciálom. Na otázku, či sa Real chystá v zime nakupovať, odpovedal tréner Zinedine Zidane diplomaticky, no pasivitu  nevylúčil. „Vo futbale sa môže stať čokoľvek. Uvidíme, keď príde čas. Nateraz počítam s mojim momentálnym kádrom, za ktorý som veľmi šťastný,“ uviedol francúzsky lodivod v interview pre Marcu. 

S Realom Madrid sa posledné týždne spája viacero kvalitných mien, pričom neabsentuje ani slovenský obranca Milan Škriniar, za ktorého môže Real v istom prípade vyplatiť Interu až 100 miliónov eur. Ďalej sa uvádza, že Real poškuľuje po vystužení zálohy aj hrotu útoku. Podľa zahraničných médií sú pod drobnohľadom madridských skautov aj hráči ako Donny van de Beek z Ajaxu či Erling Haaland z RB Salzburg. Zimné prestupové okno začína už 1.1.2020 a nielen Real Madrid bude tak mať celý mesiac na to, aby uskutočnil svoje vízie a predstavy.