Main Content

Manchester United je väčší klub ako Manchester City

sobota, 7. december 2019 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Dnes je v anglickej Premier League na programe očakávané manchesterské derby. City je v inej situácii ako United, ale tento zápas je derby, a teda nemá favorita.

Tento víkend nás čaká manchesterské derby a i keď oba kluby sa nachádzajú v rozličnom rozpoložení, tento súboj o mesto bude rozhodne zaujímavým stretnutím. Vie to aj tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer, ktorý si neodpustil poznámku na adresu mestského rivala.

Novinári sa na tlačovej konferencii Nóra opýtali, či si myslí, že United sú väčší klub ako City. „Áno,“ odpovedal stroho Solskjaer. Manchester City vyhral posledné dve sezóny Premier League, Red Devils sa naposledy stali majstrami Anglicka v roku 2013.

City majú pred vzájomným zápasom 11-bodový náskok na United. „Vzhľadom na veľkosť nášho klubu sa ideme zamerať na stratu, ktorú máme na tímy nad nami. Verím, tomu, že máme na to, aby sme sa im priblížili. Máme na to kapacity, tak prečo by sa to nepodarilo?“ povedal OGS.

Solskjaer reagoval aj na to, že Manchester City oplýva veľkou finančnou silou a United nestíhajú držať krok. „Nesúhlasím. Čo máme akože robiť? Máme sa vzdať? Nemáme ich vyzvať? Musíme sa vrátiť do boja,“ zakončil.