Main Content

Hviezda Colorada chce nižší plat!

piatok, 6. december 2019 12:05 | Autor: Marek Ďaďo

Nathan MacKinnon
Nathan MacKinnon | zdroj: Nathan MacKinnon

Niektorí hráči skrátka majú nevídaný charakter, ktorým si dokážu získať srdcia divákov z celého sveta. Jedným takým hokejistom je aj center Nathan MacKinnon z Colorada. Kanadský útočník patrí medzi najlepších hráčov v lige, no ani zďaleka nie je tak dobre platený, ako niektorí jeho kolegovia či súperi. On však viac peňazí ani nechce!

Nathan MacKinnon sa momentálne nachádza na delenej 3. priečke v tabuľke produktivity NHL. Po 28 dueloch má na konte skvelých 44 bodov (18 + 26) a má našliapnuté opäť prekonať svoj osobný rekord, čo činí 99 bodov z vlaňajšej sezóny. Jeho plat však nezodpovedá podávaným výkonom, a ako samotného hráča citujú stránky Sportsnet, MacKinnon je pre úspech tímu ochotný urobiť čokoľvek. 

Jeho súčasná zmluva je platná do konca sezóny 2022/2023 a ročne mu vynáša 6,3 milióna USD. Víťaz Calder Trophy, či zlatej aj striebornej medaily z MS, si je dobre vedomý, že teraz by mohol zarábať oveľa viac peňazí, no zmluvu podpísanú pred ročníkom 2016/2017 neľutuje. „Samozrejme je to výhodná zmluva pre tím, ale vtedy som mal takú hodnotu. Neľutujem ten podpis,“ povedal macKinnon pre magazín Forbes.

V tíme Colorada však nie je najlepšie plateným hokejistom a jeho kolega Mikko Rantanen zarobí podstatne viac, konkrétne 9,250 miliónov USD, čo je takmer trojmiliónový rozdiel. Elitný center si je však dobre vedomý, že ak by aj on poberal podobný obnos peňazí, Avalanche by nemohli priviesť dobrých hráčov a rozhodne by sa nenachádzali na 2. priečke v západnej konferencii. „Máme tu chlapcov, ktorých by sme nemohli priviesť do tímu. Pri mojej ďalšej zmluve zoberiem opäť menej peňazí, pretože chcem s touto partiou zvíťaziť,“ zakončil rozhovor sympatický Kanaďan.