Main Content

VIDEO: Mourinho ďakoval malému podávačovi lôpt: Jeho šikovnosť priniesla Tottenhamu v LM zázračný obrat

Aj podávači lôpt sa môžu stať slávnymi. Dokonale to potvrdil malý chlapec, ktorý podával lopty v dôležitom utorňajšom dueli Ligy majstrov, v ktorom Tottenham Hotspur privítal grécky Olympiakos Pireus a zohral v ňom dôležitú rolu. 

Zverenci trénera Josého Mourinha vstúpili do zápasu katastrofálne, keď už za pár minút prehrávali na domácej pôde o dva góly. Ešte do polčasovej prestávky ale zdvihol domácu zástavu Dele Alli a kohúti šli do šatní s jednogólovou stratou. Veľmi zaujímavý a pre ďalší priebeh dôležitý moment zápasu sa odohral v 50. minúte, kedy sa hrdinom stal mladý podávač lôpt. Jeho rýchla a mimoriadne pohotová reakcia bola totiž základným kameňom rýchlej kontry Tottenhamu, po ktorej Harry Kane strelil dôležitý vyrovnávajúci gól na 2:2.

Mourinho bol z parádnej akcie a vyrovnania totálne unesený a okamžite sa šiel šikovnému chlapcovi osobne poďakovať. Okrem tlesknutia pridal aj vrúcne objatie, čím vyčaroval chlapcovi úsmev na tvári. "Ten chlapec je skvelý podávač, dokonale rozumie hre a výborne ju číta. Chcel som ho pozvať po zápase do šatne, ale niekam zmizol," vyjadril sa pochvalne na adresu šikovného chalaniska renomovaný kouč. 

Tottenham napokon v kľúčovom zápase zvíťazil 4:2 a po parádnom obrate sa mohol radovať z postupu do osemfinále Ligy majstrov.