Main Content

Zidane chce Pogbu ihneď: Čo ponúknu Manchestru United?

piatok, 29. november 2019 14:52 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba, Real Madrid
Paul Pogba, Real Madrid | zdroj: TASR

Zinedine Zidane chce svojho hviezdneho krajana už počas zimy. Je však otázne, či Manchester United kývne na pripravovanú ponuku od španielskeho veľkoklubu.

Real Madrid sa podľa plátku Mirror pripravuje na veľký zimný nákup, ktorého predmetom má byť vysnený Paul Pogba. Tréner Zinedine Zidane plánuje osviežiť zálohu Realu Madrid nový hráčom hviezdnej kvality, pričom o Pogbu má španielsky veľkoklub záujem už dlhodobo. Zatiaľ čo v poslednom období sa nevedeli kluby dohodnúť na reálnej finančnej čiastke, teraz má Real Madrid podľa Mirroru pripravený plán, ktorý môže všetko rýchlo vyriešiť. 

Mirror ďalej v správe uvádza, že vedenie Manchestru United nemá v pláne rokovať o prestupe Paula Pogbu aj napriek tomu, že pozitívne sa o odchode vyjadril aj samotný francúzsky reprezentant, ktorý prišiel na Old Trafford v lete 2016 za 105 miliónov eur. Cena za 26-ročného energického stredopoliara má byť nastavená na 160 miliónov libier, no Real Madrid vymyslel po novom spôsob, ako vyplatiť necelú polovicu z požadovanej sumy a aj tak v boji o hviezdu Galského kohúta uspieť. Podľa Mirroru chce Zidane Pogbu natoľko, že Real Madrid ponúkne 73 miliónov libier plus dvojicu hráčov James Rodriguez a Mariano Diaz

James Rodríguez a Pedro Porro
James Rodríguez a Pedro Porro | zdroj: TASR

Kolumbijský reprezentant sa po dvoch rokoch v Bayerne Mníchov vrátil do Realu Madrid, no ani tentokrát nezapadol do zostavy Zinedine Zidanea a väčšinu času trávi na lavičke náhradníkov. Nevyužívaný a mierne zabudnutý je v prvom tíme Realu aj útočník Mariano Diaz, ktorý prišiel do Realu ako staro-nový hráč v lete 2018 a v tomto ročníku neodohral ani sekundu. V prípade Jamesa by išlo o kvalitnú posilu pre Manchester United, ktorá by mohla vyriešiť tápanie v ofenzívnej časti hry a pomôcť hlavne mladým ofenzívnym hráčom k lepším výkonom. O Marianovom využití na Old Trafford sa síce dá pochybovať, no pri najhoršom by ho Manchester United mohol predať a zarobiť minimálne 10 miliónov eur.