Main Content

VIDEO: Vydarená premiéra Mourinha v 5-bodovom zápase

sobota, 23. november 2019 17:08 | Autor: TASR

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Londýn 23. novembra (TASR) - Portugalský tréner Jose Mourinho absolvoval úspešnú premiéru na lavičke Tottenhamu Hotspur. Jeho zverenci zdolali v sobotňajšom londýnskom derby domáci West Ham United 3:2 a ukončili tak päťzápasovú sériu v Premier League bez triumfu. Zároveň vyhrali na ihrisku súpera v lige prvýkrát od januára.

Mourinho prišiel do tímu Spurs v stredu, keď podpísal kontrakt do konca sezóny 2022/2023. Na poste hlavného trénera nahradil Mauricia Pochettina, ktorý viedol londýnsky klub takmer päť a polroka.

V prvej polovici to bola takmer jasná záležitosť hostí, ktorí na ihrisku dominovali a strelili aj dva góly. Do vedenia ich poslal v 36. minúte Son Heung-Min, ktorého vysunul do šance Dele Alli. Útočník z Kórejskej republiky figuroval pri druhom góle ako asistent, keď z ľavej strany poslal prudký center do šestnástky a Lucas Moura upravil na 2:0. V 49. minúte navyše pridal Harry Kane hlavou tretí presný zásah a zdalo sa, že je definitívne rozhodnuté. West Ham sa však tlačil dopredu a v 73. minúte sa mu podarilo znížiť, keď si prevzal loptu na hranici šestnástky Michail Antonio a presnou strelou prekonal Paula Gazzanigu. Tlak domácich sa stupňoval, v 89. minúte dostal loptu do siete Declan Rice, ale z ofsajdu a tak gól neplatil. V šiestej nadstavenej minúte však už áno, keď sa po rohu presadil Angelo Ogbonna, no West Hamu už čas na vyrovnanie nezostal. "Kladivári" tak nevyhrali už sedem zápasov v rade, získali v nich len dva body.

Premier League - 13. kolo:

West Ham United - Tottenham Hotspur 2:3 (0:2))
Góly: 73. Antonio, 90.+6 Ogbonna - 36. Son, 43. Lucas, 49. Kane