Main Content

Tomáš Deák aj o Rizine či UFC: Šport chcem mať ako hobby, nie ako prácu

streda, 20. november 2019 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Tomáš Deák
Tomáš Deák | zdroj: Instagram

Tomáš Deák patrí medzi najkvalitnejších MMA bojovníkov československej scény. Porozprávali sme sa o tom, čo plánuje ďalej. V súvislosti s jeho menom sa viackrát spomínali organizácie ako Rizin či UFC.

Tomáš, ste šampiónom Oktagonu aj šampiónom Fight Nights Global. Aké sú vaše ďalšie plány?

Chcem sa dostať do sveta a získať svetový titul. Mojím najväčším snom je momentálne získať opasok v jednej zo svetových organizácií. Najviac túžim ísť do Rizinu. To je môj aktuálny plán a budem veriť, že mi vyjde.

Ste na ceste do organizácie Rizin? 

Na ceste ešte nie som, ale čo sa toho týka, riešim to so svojím hlavným trénerom. Má to na starosti, rieši to. V priebehu niekoľkých týždňov by sme mali mať ohľadom Rizinu informácie, či to vyjde alebo nie. Ak nie, budeme riešiť inú organizáciu. 

Tomáš Deák
Tomáš Deák | zdroj: Instagram

Je pravdou, že vás UFC úplne neláka? Ak áno, prečo?

Nemôžem povedať, že by som do UFC nešiel. Nikdy mi neprišla ponuka, preto to nemôžem tvrdiť. Keby mi prišla ponuka, pravdepodobne by som ju prijal. Skôr to vidím z tej perspektívy, že v organizáciách ako Rizin alebo ONEFC by som mal lepšie podmienky, či už na zápasenie alebo na lepší život.

Pred posledným zápasom s Filipom Mackom ste si vymenili niekoľko odkazov. Aký je váš aktuálny vzťah?

Pred zápasom sme si vymenili  s Filipom viacero odkazov. Momentálne spolu nemáme nijaký vzťah. Ani sme si nepísali, ani sa neoslovili a ani sme sa nestretli. 

Popri MMA kariére ste rozbehli niekoľko biznisov. Viete ich našim čitateľom priblížiť?

Áno, rozbehol som autopožičovňu Deák Cars. Potom Šampión palacinky, čo nám ale príliš nevyšlo a už sme to aj zavreli. Nešlo to. Deák Cars som rozbehol približne pred rokom, chcel som mať popri MMA poistku, aby som mal aj iný príjem. Povedzme, že som chcel zadné vrátka. Šport chcem mať ako hobby, nie ako prácu. Keby vnímam MMA iba ako prácu, príliš by mi to nechutilo.

Sledovali ste Oktagon 15? Bolo to najväčšie československé MMA podujatie v histórii?

V Prahe som bol osobne. Podľa mňa to bol zatiaľ najlepší Oktagon v histórii. Nielen vďaka atmosfére, ale aj vďaka zápasom. Na tomto podujatí padlo veľa úderov KO, čo bolo pre divákov atraktívne a zaujímavé. Zápasy sa ľuďom museli páčiť. Bolo to brutálne.

Čo je pre vás v tréningovom procese najťažším sústom?

Nič nevnímam, že je pre mňa najťažšie. Trénovanie milujem, keď som rozbehnutý, jednoducho idem a všetko šliape, ako má. Strava sa mi dodržuje výborne, na vstávanie som zvyknutý a keď som vo forme na tréningoch, idú akoby samé, automaticky. Ťažšie skôr je, keď nemôžem trénovať napríklad kvôli zraneniu a následne sa musím do procesu vrátiť. Práve ten návrat teda vnímam ako najťažšie sústo. 

Tomáš Deák
Tomáš Deák | zdroj: Instagram

Väčšina fighterov má prezývku. Vy ste výnimka. Neuvažovali ste nad zmenou?

Mám niekoľko prezývok. Z detstva, zo strednej školy, ale aj teraz. Nad týmto som nikdy neuvažoval, nikdy som si prezývky nedával. A ani to neplánujem. Vyhovuje mi to mať tak, ako to mám. Prezývok mám veľa a ani jedna nie je tak silná, aby sa hodila dať do zápasu.

Viete si ešte vôbec predstaviť, že by ste neboli MMA fighterom?

Túto otázku som si v živote pokladal už veľakrát. Neviem si to predstaviť. Zamýšľal som sa nad tým neraz, neviem si to predstaviť a ani si to nechcem predstaviť. Keby som nešportoval, zrejme by som ani nechcel žiť. Šport je pre mňa život, je to pre mňa liek.