Main Content

Dva zápasy za dva dni? Žiaden problém, Liverpool môže postaviť dve silné jedenástky

nedeľa, 17. november 2019 14:53 | Autor: Timotej Gašper

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Zápasová náročnosť súťaží, v ktorých Liverpool pôsobí, sa vyhrotila do nepredstaviteľnej úrovne. Plánované dva zápasy za dva dni na rozličných kontinentoch však nemusia byť až tak problémové, keďže LFC je pripravený aj na túto bizarnú alternatívu. 

Liverpool to nemá v tejto sezóne vôbec ľahké. Zverenci Jurgna Kloppa sa koncom minulej sezóny stali víťazmi Ligy majstrov a titul v Premier League im ušiel len o chlp. Od skorého začiatku sezóny 2019/2020 tak bol na LFC vyvíjaný značný tlak, no aj s touto komplikáciou sa odhodlaný klub vyrovnal po svojom. V Premier League vedú „The Reds“ tabuľku s náskokom osem bodov na druhý Leicester respektíve Chelsea, ktorí majú zhodne po 26 bodov. Darí sa im aj v Lige majstrov, kde síce nie sú až tak dominantní, no po štyroch kolách majú na konte tri výhry, držia si 1.miesto a od postupu ich delia len krôčiky. 

Okrem Premier League a Ligy majstrov však Liverpool zamestnávajú aj povinnosti v domácom pohári EFL Cup. Naposledy sa v tejto súťaži predviedli proti Arsenalu, pričom LFC s mladíkmi v zostave porazil londýnsky celok až po penaltách, ktoré nasledovali po divokej prestrelke 5:5 v nadstavenom čase. Postup v tejto súťaži teda posunul Liverpool do štvrťfinále, ktoré je na programe v týždni 17.-18.12 2019. Pre klub z Anfield Road sa to však skomplikovalo v najväčšej možnej miere, keďže práve na uvedené dni bolo plánované aj semifinále MS klubov FIFA, ktoré sa tento rok odohrá v Katare. Podľa logiky teda Liverpool čakajú dva zápasy za dva dni, konkrétne 17.decembra na ihrisku Aston Villy v rámci štvrťfinále EFL Cupu a 18.decembra v Katare proti jednému z trojice Monterrey, Al-Sadd alebo Hienghene (Nová Kaledónia).

Na prvý pohľad vec nemožná, no tím Liverpoolu je schopný zostaviť a pripraviť 22 hráčov do základných zostáv plus obsadiť lavičky náhradníkov, čo však nebude už také jednoduché. Zatiaľ nevedno, ako presne to vyrieši trénerský tím Jurgena Kloppa, no vyzerať to môže pokojne aj nasledovne. 

 

Zostava č.1: 

                      Alisson

Robertson, van Dijk, Gomez, Hoever

    Lallana, Henderson, Wijnaldum

           Mané, Origi, Shaqiri 

Lavička náhradníkov: Kelleher, van der Berg, Chirivella, Brewster 

 

Zostava č.2:

                       Adrian 

Milner, Matip, Lovren, Alexander-Arnold 

     Keita, Fabinho, Oxlade-Chamberlain

              Elliott, Firmino, Salah 

Lavička náhradníkov: Lonergan, Jones, Larouci, Gallacher, Varesanović