Main Content

Kovaľčuk vyradený zo zostavy. Pomôže to trápiacemu sa tímu?

štvrtok, 14. november 2019 10:01 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

Ruský útočník Iľja Kovaľčuk patril svojho času medzi najobávanejších hráčov kanadsko-americkej NHL. V roku 2013 sa však rozhodol pre odchod do Ruska, čím si pohneval mnohých fanúšikov. Pred začiatkom minulej sezóny sa dohodol na novom kontrakte s Los Angeles, ale už to ani zďaleka nie je ten ostrostrelec, ktorého sme poznali. Podľa najnovších informácií už s ním nepočítajú ani v meste anjelov.

36-ročný Kovaľčuk vynechal posledný zápas medzi LA Kings a Divochmi z Minnesoty. Ako uvádza portál ESPN, generálny manažér Kráľov, Rob Blake, odmietol povedať, na ako dlho bude kedysi úspešný Rus vyradený zostavy. 

Stránky Sportsnet Canada zas píšu, že vedenie tímu informovalo Kovaľčuka, že si na tribúne posedí dlhšiu dobu. Iľja v prvých 4 zápasoch aktuálneho ročníka zaznamenal 2 góly a 4 asistencie. V ďalších 13 stretnutiach sa však zmohol iba na 1 gól a 2 prihrávky. 

Blake povedal, že sa s Kovaľčukom stretol pred posledným zápasom, ale rozhodnutie spraviť z neho zdravého náhradníka urobil tréner Todd McLellan„Sme na poslednom mieste však? Pomenili sme rozličné formácie. Snažíme sa nájsť kombinácie, ktoré fungujú, a pokúsiť sa dať viac gólov,“ povedal Blake. 

Iľja je v tíme Kings druhú sezónu. V minulom ročníku nazbieral 34 bodov za 16 gólov a 18 asistencií. Rozhodnutie posadiť ho na lavičku jasne dokazuje, že Králi majú skutočne v pláne vyskúšať všetko, čo by tím dokázalo pozdvihnúť z dna ligovej tabuľky.