Main Content

Názov nového klubu zo Seattlu sa dozvieme už v januári

nedeľa, 3. november 2019 13:52 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle - NHL
Seattle - NHL | zdroj: TASR

Už dlhšiu dobu je známe, že 32. tímom kanadsko-americkej NHL sa stane klub zo Seattlu. Skupina vlastniaca novú frančízu doposiaľ oficiálne neoznámila, aký názov nakoniec mužstvu prischne. Dozvedieť by sme sa to však mali už čoskoro. 

Podľa Chrisa Johnstona z portálu Sportsnet by sme sa mali celý názov nového tímu NHL dozvedieť ešte pred all-star víkendom v januári 2020. „Vyzerá to tak, že sú v zákulisí veľmi, veľmi blízko, aby sa rozhodli pre názov a majú ho v úmysle oznámiť verejnosti pred prestávkovým all-star víkendom v januári.“

Keď v Seattle naposledy vyhral Stanley Cup (v roku 1917 ako člen Pacific Coast League), bol klub známy pod názvom Metropolitans. V momente, kedy sa na svetle sveta objavili novinky, že toto mesto skutočne rozšíri radu celkov NHL, hovorilo sa o 13 možných názvoch pre novovzniknutý klub. 

Vlastniaca skupina Oak View Group si totižto zaregistrovala všetky nasledujúce pomenovania: Rainiers, KrakenEvergreens, Seals, Emeralds, Sea Lions, Sockeyes, Whales, Eagles, Totems, Cougars, Firebirds Renegades. Najnovší „prírastok“ ligy by sa mal v súťaži objaviť už od sezóny 2021/2022.