Main Content

VIDEO: Rozhodli dva pekné góly: Slovan sa na Európsku ligu naladil triumfom

sobota, 2. november 2019 21:26 | Autor: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 2. novembra (TASR) - Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v domácom stretnutí 14. kola Fortuna ligy nad FK Senica 2:0. Na čele tabuľky majú po sobote päťbodový náskok pred Žilinou, ktorá si v nedeľu zmeria sily s Trenčínom.

Slovan nastúpi vo štvrtok o 21.00 SEČ v K-skupine Európskej ligy na pôde anglického Wolverhamptonu Wanderers.

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (1:0)

Góly: 45.+2 Bajrič, 68. Ratao. Rozhodovali: Kráľovič - Weiss, Kováč, ŽK: Rabiu - Didiba, 4450 divákov

Slovan: Greif - Medveděv (83. Pauschek), Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, Rabiu (74. De Kamps) - Daniel (73. Dražič), Nono, Moha - Ratao

Senica: Vorel - Yenne, Addo, Favaro, Didiba, Cascardo (12. Totka) - Castaneda, El Moudane, Baumgartner (61. Akinyoola), Klapan - Sulley

Hostia vyrukovali na ihrisku favorita s defenzívnym rozostavením, v ktorom na hrote útoku operoval osamotený Sulley. Už v 12. minúte museli spraviť zmenu v zostave, Tatka vystriedal Cascarda. Domáci sa snažili tvoriť v prehustenom priestore a proti pozorným Seničanom to nemali jednoduché. Hostia sa spoliehali na protiútoky, pri jednom z nich nevyriešil situáciu v šestnástke ideálne Castaneda. V 18. minúte sa ozvali "belasí" vďaka individuálnej akcii Mohu, na ľavej strane si poradil so striedajúcim Totkom a jeho strelu s námahou vyrazil brankár Vorel. Moha sa dostal do šance aj v 26. minúte, tentoraz jeho pokus zblokoval na roh jeden z obrancov, vzápätí Vorel vyrazil zakončenie Rataa. V 34. minúte rozohral priamy kop Nono a vo vyloženej príležitosti sa ocitol Ratao, no minul. Slovan otvoril skóre v nadstavenom čase úvodného dejstva, po štandardnej situácii Nona dotlačil loptu s prispením brvna do siete Bajrič.

Bratislavčania vyštartovali ihneď po zmene strán za poisťujúcim zásahom, Moha preveril Vorela strelou spoza šestnástky. Druhého gólu sa dočkali v 68. minúte, keď Rabiu zachytil senickú rozohrávku, v pokutovom území sa s loptou pohral Moha a prihral Rataovi, ktorý ju vonkajškom poslal do siete. Seničania ani za nepriaznivého stavu príliš neotvárali hru a nenútili domácich pochybovať o výsledku. O zveľadenie náskoku sa individuálnymi prienikmi pokúšal Moha, nepochodil, ale Slovan to nemrzelo, zápas dotiahol do úspešného konca v pohodlnom tempe. Záver duelu však nedohral Moha, ktorý utrpel zranenie a musel opustiť trávnik.

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Sme spokojní, až na prvých dvadsať minút, keď sme boli pomalší aj pre aktivitu Senice po našu šestnástku, sme to mali úplne pod kontrolou. Dali sme dva pekné góly, teším sa z víťazstva. Nie je to ľahké, takže spokojnosť."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Gratulujem Slovanu k víťazstvu, myslím si, že je úplne zaslúžené. Mali viac šancí, kombinovali dopredu, my sme ukázali dopredu veľmi málo. Bola šanca hrať dobrý futbal, ale chýbali nám odvaha a dravosť. Prehrali sme zaslúžene."