Main Content

Liverpool bude v zime bojovať o hviezdnu posilu z Nemecka

štvrtok, 31. október 2019 14:29 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Aktuálny líder Premier League sa chce v januári posilniť o známu hviezdu nemeckého futbalu. 

Na prvý pohľad sa zdá, že káder Liverpoolu nepotrebuje žiadnu výstuž či posilu. Tréner Jurgen Klopp a vedenie sú napriek tomu pripravení v zimnom prestupovom období investovať do nových tvárí. Keďže Liverpool ostal v lete 2019 na prestupovom trhu takmer úplne nečinný, priestor pre nákup nových hráčov príde v januári 2020. Ako informuje plátok Express, Liverpool má v hľadáčiku viacero zvučných mien, no zoznam vedie nemecký útočník, Timo Werner

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Hráč RB Lipsko trávi vo východonemeckom klube takmer určite svoje posledné mesiace, keďže záujem o jeho služby je enormný a na odchod sa čaká už viacero prestupových období. Timo Werner vie hrať na pozícií hrotového útočníka, no cudzie mu nie sú ani krídelné priestory. 23-ročný nemecký reprezentant patrí napriek nízkemu futbalovému veku ku skúseným hráčom, keďže na profesionálnej úrovni odohral za klub aj reprezentáciu spolu už 260 zápasov. Ako aj po iné roky, aj v tejto sezóne je Timo čo sa gólov týka na nezastavenie, keďže ich v tomto ročníku pridal v 14 zápasoch už 10 a na 3 prihral.

Liverpool je v prípade Tima Wernera veľmi vážnym záujemcom, no klub z Anfield Road bude musieť riešiť aj problém v podobe Manchestru United, Barcelony, Bayernu Mníchov či Interu Miláno, keďže aj práve tieto celky prejavili o nemeckú hviezdu záujem. Nemecké médiá veria, že Werner plánuje odchod do Bayernu, no podľa najnovšej informácie od Epxressu je veľmi blízko dohody s 23-ročným útočníkom práve Liverpool. Klopp chce natiahnuť šnúru dominancie a teda hľadá ideálne alternatívy, pričom Timo Werner by svojou kvalitou určite ofenzíve Liverpoolu dodal ešte viac sily, akou disponuje teraz.