Main Content

Manchester United sa zameral na zisk hviezdneho Taliana

streda, 30. október 2019 13:18 | Autor: Timotej Gašper

Solskjaer, otáznik
Solskjaer, otáznik | zdroj: TASR

Manchester United sa v januári pokúsi získať hviezdu z talianskej Serie A. 

Klub z Old Trafford neprežíva práve najúspešnejšie obdobie, čoho dôkazom je série nevýrazných výkonov nielen v Premier League, ale aj v Európskej lige. Manchester United trápia viaceré zranenia dôležitých hráčov, čo má taktiež výrazný vplyv na stagnovanie hernej myšlienky „Red Devils“. Tréner Ole Gunnar Solskjaer dáva dostatok šancí aj neskúseným mladíkom z akadémie, ktorí síce predstavujú obrovský potenciál, no klub sa vzhľadom na tlak z verejnosti či médií nemôže spoliehať len na nich.

Plátok Daily Star teda informuje, že pred jarnou časťou sezóny sa Manchester United pokúsi posilniť o mladú vychádzajúcu hviezdu talianskeho futbalu,Sandra Tonaliho

Sandro Tonali je odchovanec Brescie, ktorej najväčšou hviezdou je aj v tejto sezóne. Nováčik Serie A síce nehýri dobrou formou a Brescia sa pohybuje okolo zóny zostupu, no výkony Sandra Tonaliho sú jedným z najväčších pozitív tejto sezóny. Spoluhráč nášho Nikolasa Špaleka púta od začiatku tohto ročníka veľa pozornosti, pričom medzi záujemcov o jeho služby patrí nielen Manchester United, ale tiež Arsenal, Paríž Saint-Germain a ďalší. Plátok Daily Star vo svojej správe dodáva, že klub z Old Trafford je aktuálne najsilnejším kandidátom na Tonaliho zisk, keďže sa píše už aj o predbežnej ponuke vo výške 40 miliónov eur. 

Tonali ako zdatný stredný záložník vie dobre čítať a posúvať hru, pričom na trávniku pôsobí vytrvalo, čo sa do náročnej Premier League určite hodí. 19-ročný záložník si v októbri odkrútil aj debut v národnom tíme, čo jeho cenu a popularitu len zvýšilo. Pred zimným prestupovým obdobím je teda okolo mladého talianskeho futbalistu rušno, no jeho prípadný odchod bude závisieť aj od výkonov do konca jesennej časti.