Main Content

Najlepšie platený hráč tímu posadený na lavičku

pondelok, 28. október 2019 11:41 | Autor: Marek Ďaďo

Bobby Ryan
Bobby Ryan | zdroj: TASR

Ani status najlepšie zarábajúceho hráča celého mužstva vám nezaručí, že sa nedostanete do situácie, kedy iba z tribúny sledujete svojich kolegov na ľade. Svoje by o tom mohol hovoriť Bobby Ryan z Ottawy, ktorý presne túto situácii zažil počas nočného stretnutia medzi jeho Senators a San Jose.

Americký útočník Bobby Ryan si víťazstvo Ottawy v poslednom zápase proti San Jose neužil tak, ako by si sám predstavoval. Aj keď Senators dokázali poraziť Žralokov pomerom 5:2, 32-ročný Ryan iba sledoval zápas z tribúny. Ako sa píše na stránkach ottawasun.com, rodák z Cherry Hill v New Jersey je pritom najlepšie plateným mužom v kabíne.

Pre Ryana však nejde o prvú takúto situáciu v jeho kariére - v NHL strávil 12 sezón, ale jedenkrát si už rolu zdravého náhradníka vyskúšal. Dôvod jeho zápasovej absencie je prostý. Tréner D.J. Smith si nemyslí, že si Ryan miesto v zostave zaslúži. 

Forvarda, ktorý si ročne príde na 7,25 milióna USD, nahradil Filip Chlapík, ktorého Senátori povolali z farmy v Belleville. „Mám rád tvrdú prácu, 20 najtvrdšie pracujúcich hráčov bude hrať,“ povedal Smith. 

Ryan v doterajších 10 dueloch dokázal získať iba 4 body (1 + 3). Pre kouča Sens to rozhodne nebolo jednoduché rozhodnutie, ale tentokrát sa očividne vyplatilo. Bobby sa však pravdepodobne vráti do zostavy už čoskoro.