Main Content

VIDEO: Sereď získala cenné body na ihrisku Senice

sobota, 26. október 2019 19:57 | Autor: TASR

ŠKF iClinic Sereď
ŠKF iClinic Sereď | zdroj: TASR

Senica 26. októbra (TASR) - Futbalisti ŠKF iClinic Sereď zvíťazili v sobotňajšom zápase 13. kola Fortuna ligy nad Senicou 1:0.

Prvý polčas sa odohrával medzi 16-kami. Pred oboma bránami bolo málo vzruchu, zápasu chýbalo väčšie tempo. Domáci dvakrát ohrozili brankára Ilieva. V 22. minúte nepríjemnú strelu Castaňedu brankár hostí vyrazil a rovnako si poradil aj so strelou stopéra Favara v 34. minúte. Hostia sa do priestoru bránky trafili až v poslednej minúte polčasu, keď Ivánovu strelu spoza pokutového územia vyrazil brankár Vorel a tak sa polčas skončil bez gólov.

V druhom sa hral o niečo záživnejší futbal, najmä domáci boli tí, ktorí by si zaslúžili streliť gól, ale v koncovke boli jaloví. V 54. minúte hosťujúci Ventúra vyskúšal pozornosť brankára domácich, ale ten na dvakrát loptu kryl. O minútu strieľal Iván, aj tentoraz senický brankár loptu vyrazil. V 57. minúte udrelo na druhej strane. Castaňeda si vypracoval ideálnu pozíciu, loptu po jeho strele vyrazil s námahou brankár Iliev na rohový kop. Senický útočník Castaňeda sa dostal do zakončenia v 62. minúte, po jeho dobre mierenej krížnej strele išla lopta tesne vedľa ľavej žrde. Do vedenia mohli ísť v 78. minúte domáci, po štandardnej situácii zakončil pred bránou hostí El Moudane, no trafil len ľavú žrď. Z ničoho nič udrelo na druhej strane. Loptu si po centri Ventúru vrazil do vlastnej siete de Assis. Seničania sa snažili aspoň o vyrovnanie, dostali sa ešte do dvoch gólových šancí. V 85. minúte striedajúci Akinyoola zo 100-percentnej pozície trafil len do brankára. V nadstavenom čase sa po ďalšej štandardke dostal do zakončenia Krč, ale bulharský brankár bol v tomto zápase výraznou oporou Serede a loptu so šťastím vytesnil na roh. Sereď si tak šťastne odviezla tri body.

FK Senica - ŠKF iClinic Sereď 0:1 (0:0)
Gól: 79. de Assis (vlastný). Rozhodovali: Dohál – Jánošík, Vitko, ŽK: de Assis, Cvek – T. Dabó, Ventúra, 785 divákov