Main Content

Bruno Fernandes opäť v kurze: Záujem je hlavne v Anglicku

streda, 16. október 2019 15:00 | Autor: Timotej Gašper

Bruno Fernandes
Bruno Fernandes | zdroj: TASR

Sky Sports informuje, že anglické kluby na čele s Tottenhamom obnovili záujem o Bruna Fernandesa. 

Portugalský ofenzívny stredopoliar, Bruno Fernandes, bol v sezóne 2018/2019 na nezastavenie. Skvelé čísla aj stabilne vydarené výkony mi zaistili záujem zo strany najväčších európskych klubov, pričom v zozname nechýbali Manchester United, Manchester City, Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Bayern Mníchov či Tottenham. Napriek veľkému záujmu a tlaku na Sporting Lisabon k prestupu nedošlo a Bruno zotrval v kádri zelených.

Aj samotný portugalský reprezentant sa neraz vyjadril, že ho láka vidina kariéry v anglickej Premier League, kde zaň boli kluby ochotné zaplatiť aj 60 miliónov libier. Po skončení prestupového obdobia a ostrom začiatku všetkých popredných európskych líg začali špekulácie ohľadom Bruna Fernandesa utíchať, no to sa v posledných dňoch opäť zmenilo. Sky Sports informuje, že práve londýnsky Tottenham obnovil záujem o 25-ročného ofenzívneho stredopoliara, ktorý by mal byť hlavným cieľom pre zimné prestupové obdobie. 

Spurs sa prostredníctvom Bruna Fernandesa plánujú posilniť v prípade, že dánsky loptový mág Christian Eriksen nepredĺži svoj kontrakt a v lete 2020 odíde. Žiadaný portugalský futbalista má v tejto sezóne na konte už 7 gólov a 5 asistencií v 10 zápasoch, čo len potvrdzuje, že jeho perfektná forma z minulej sezóny nebola náhodná. Tottenham však musí podľa správy od periodika A Bola o Fernandesa tvrdo bojovať, keďže v januári ho chce získať aj Manchester United. Cena za Bruna by sa výrazne meniť nemala, no ak bude do januára prekvitať vydarenou formou, môže narásť na približne 65-75 miliónov eur.