Main Content

Hodnotenie Slovákov po rozlúčkovej remíze s Paraguajom

pondelok, 14. október 2019 12:43 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

V prípravnou stretnutí s Paraguajom, ktoré malo príchuť rozlúčky, sa zrodila remíza. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Dominik Greif (6,5) – Hoci bol náš súper strelecky aktívnejší, jeho pokusy nepredstavovali reálne nebezpečenstvo. Výnimkou bola len šanca A. Romera, ktorý v nej trafil Greifa a potom už len gólová situácia. Greif zopár centrov posťahoval a v rozohrávke urobil pár chybičiek, ale inak nič zásadné.

Ľubomír Šatka (4) – Koľkokrát ho ešte postavíme na pravý kraj obrany, aby nám následným výkonom (opäť) potvrdil, že to nie je jeho post? A pritom sme konečne mali na lavičke pravého obrancu… Smerom dopredu mal jednu dobrú akciu, keď vysúval Bénesa. Smerom dozadu nemal veľa roboty, ale to podstatné pokazil. Práve jeho zlá prihrávka rozbehla gólovú akciu súpera.

Martin Škrtel (7) – Hral vo fáze zápasu, keď bol súper jasne lepší. No hlavne vďaka nemu sme to ustáli. Veľká škoda, že skončil. Ak by sme mali hodnotiť celú jeho reprezentačnú kariéru, dostal by známku 10, pretože spĺňa jej význam s označením historický. Aj o 50 a viac rokov sa totiž bude vedieť, že tu Škrtel bol, ako sa vie, že tu bol Popluhár…

Martin Valjent (6,5) – Výrazne sa prihlásil do boja o stopérsky flek v základnej zostave. Dobré súboje, dobrá rozohrávka, aktívny pohyb. Samozrejme, až také ružové to nebolo, zopár malých zaváhaní previedol, pričom niektoré sa mohli premeniť na veľké, ale je na čom stavať.

Róbert Mazáň (4) – Hlavne v prvom polčase viackrát zbytočne otvoril svoj priestor, preto sa súperovi tadiaľ dobre útočilo. Zle odhadoval situácie. Navyše pri presnom zásahu súpera sa nechal O. Romerom obohrať ako malý chlapec, keďže mu naletel na tú najjednoduchšiu kľučku. Pochváliť ho môžeme za jednu dobrú akciu smerom na konci prvého dejstva.

Ján Greguš (4)Hral vtedy, keď hráči súpera lietali po ihrisku a pri napádaboli dôslední. No aj tak mal lepšie pracovať s loptou a hlavne ju zbytočne nestrácať.

Patrik Hrošovský (6) – Už pred polčasovou prestávkou snáď nazbieral viac defenzívnych nábehov ako Lobotka za celý tento reprezentačný rok. A práve to bolo priam až kľúčové, že sme nedostali gól. Keďže viacero nebezpečných lôpt pred stopérmi vyriešil, čo je vec, z ktorej sme predtým často dostávali góly. Navyše bol aktívne zapojený do našej gólovej akcie a skvele vysunul Mazáňa. Vyčítať mu budeme niektoré straty lôpt.

Ondrej Duda (4) – Potvrdilo sa, že v tomto systéme reprezentácie si proste nevie nájsť miesto. Teraz bol zas pre zmenu nízko. Absolútne sa nedostal do zápasu a striedanie bolo preňho vykúpením.

Michal Ďuriš (4) – Hodí sa skôr ako defenzívne krídlo, keď treba brániť. Týmto smerom si úlohy splnil. Ale smerom dopredu nemá na tejto pozícii pre medzinárodný futbal potrebné parametre. Nie je rýchly a ani skvele technicky vybavený. Pomôcť vie svojou priebojnosťou na hrote útoku, na krídle sa stratil. Nabudúce teda nominujme aj krídla… A hoci mal niektoré dobré veci, bolo toho málo.

Adam Nemec (bez známky) Hral vo fáze zápasu, keď naňho stredopoliari nedokázali ani len dať loptu, čiže vlastne nemohol nič ukázať a preto nebudeme hodnotiť. Ďakujeme za dobre odvedené služby.

Lukáš Haraslín (7) – V prvom polčase zaujal vtedy, keď vyhral naoko stratený súboj s Pirisom. V druhom založil našu gólovú akciu. A hoci by sa žiadalo ešte viac krídelných akcií, naznačil, že sním treba počítať. Potešil aj ochotou vracať sa do obrany.

Róbert Boženík (6,5) – Dal gól, čiže úlohu si splnil. V tej situácii zachoval útočnícky pokoj, boli však aj momenty, keď sa zbytočne splašil.

Denis Vavro (6) – Vyzeral na ihrisku lepšie ako v septembri, hoci horšie sa už vlastne nedalo… Tentoraz si svoje úlohy splnil.

László Bénes (7) – Pomohol rozhýbať našu hru. Ukázal svoju silu v prihrávkach, čo podčiarkol pri gólovej asistencii. A hoci kopal štandardné situácie s potrebnou razanciou, treba pri nich ešte aj nájsť spoluhráčov…

Matúš Bero (6) – Pohybom a zdravou agresivitou v súbojoch nám v druhom polčase pomohol. Hoci to s Bénesom mali už ľahšie v tom, že súper trochu kondične odpadol. Škoda, že prehral súboj pred gólom súpera, hoci to sa len snažil zachrániť situáciu, ktorú nespôsobil.

Marek Hamšík, Tomáš Hubočan (bez známky) – Hamšíkovi pozícia a celkovo naskočenie do zápasu nesadlo, radšej mohol dostať šancu na 20 minút niekto menej overený. Pri Hubočanovi škoda, že končí, a tiež to, že neprišiel na ihrisko o dve minúty skôr, lebo on by sa na krídle ako malý chlapec nenechal obohrať… Ďakujeme však za poctivo odvedené roky v národnom drese.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon