Main Content

Aubameyang vracia úder: Si obyčajný klaun, odkazuje Watzkemu

nedeľa, 13. október 2019 13:51 | Autor: Timotej Gašper

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: © TASR

Gabonský futbalista si za posledné dni vymenil ostré slová s prezidentom Dortmundu, Hansom-Joachimom Watzkem.

Pierre-Emerick Aubameyang prišiel do Borussie Dortmund v lete 2013 za necelých 14 miliónov eur. Z rýchlonohého zakončovateľa sa rýchlo stala ofenzívna zbraň najvyššieho kalibru a gabonský reprezentant bol zrazu na vrchole. Za štyri a pol roka v drese žlto-čiernych odohral 213 zápasov, v ktorých dal z pozície hrotového útočníka respektíve krídelníka 141 gólov a pridal aj 36 asistencií. Za sezónu 16/17 vyhral aj najlepšieho strelca Bundesligy s 31 presnými zásahmi a v januári 2018 odišiel za približne 65 miliónov eur do Arsenalu.

V Anglicku sa mu taktiež strelecky darí, no jediným negatívnym aspektom môže byť neúčasť Arsenalu v Lige majstrov. Nielen toho sa v nedávnom rozhovore pre Suddeutsche Zeitung chytil šéf Dortmundu, Hans-Joachim Watzke: „Aubameyang, ktorý hrá v Arsenale naozaj perfektne, má pravdepodobne teplo pri srdci, keď sa pozerá na svoj bankový účet. No v stredy je smutný, lebo Ligu majstrov musí sledovať doma z gauča,“ obul sa provokatívne do afrického útočníka Watzke, ktorý je z minulosti známy rôznymi kontroverznými situáciami.

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a 30-ročná hviezda klubu z Emirates Stadium zanechala pre Watzkeho nasledujúci odkaz: „Dobre pre vás pán Watzke, že naozaj neodhalím pravé dôvody, prečo som opustil Dortmund, ste poriadny klaun. Pamätám si dobu, kedy ste tvrdili, že Ousmane Dembélého nepredá klub za nič na svete. Akonáhle ste uvideli čiastku vyššiu ako 100 miliónov eur, boli ste prví, kto si bral peniaze. Nehovorte teda o peniazoch a nechajte ma na pokoji, prosím,“ uviedol prostredníctvom tweetu Aubameyang.