Main Content

Mario Gotze sa musí rozhodnúť: Má tieto 3 možnosti

nedeľa, 13. október 2019 13:30 | Autor: Timotej Gašper

Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry
Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry | zdroj: © TASR

Nemecký hrdina z Majstrovstiev sveta bude musieť čoskoro riešiť svoju budúcnosť, pričom do úvahy spadajú viaceré alternatívy. 

Od doby, kedy bol Mario Gotze považovaný za jedného z najlepších futbalistov na svete, prešiel už riadne dlhý čas. Nemecký ofenzívny stredopoliar sa v drese Borussie Dortmund dostal pred rokmi do perfektnej formy, čo vyústilo k prestupu do Bayernu Mníchov. V lete 2014 práve on rozhodol svojim gólom v nadstavenom čase o triumfe Nemecka na Majstrovstvách sveta v Brazílii, čo jeho renomé ešte znásobilo. Neskôr sa však potácal s nerovnomernou formou, Pep Guardiola preňho nevedel nájsť v Allianz Arene miesto a pre niekdajšiu superhviezdu bol teda najlogickejším krokom prestup. 

V roku 2016 sa teda vrátil do Dortmundu, kde ho však postihla nepríjemná zdravotná situácia. Kvôli slabej regenerácií a svalovým problémom sa Mario nedokázal pozbierať na nohy a plnohodnotne hrať futbal, čo ho držalo mimo ihriska veľmi dlhý čas. Od marca 2019 je však plne v kondícií, no je otázne, ako dlho mu to ešte v Dortmunde vydrží. Jeho štvorročný kontrakt s BVB končí v lete 2020, čo otvára otázku, kam ďalej. Prvou možnosťou je zotrvanie v Dortmunde, kde sa vedenie podľa Sky Sports snaží pripraviť 27-ročnému univerzálovy ponuku na predĺženie aktuálnej zmluvy. 

Keďže Mario dovedna v kariére ešte neopustil Nemecko, do úvahy spadajú aj možnosti prestupu do zahraničia. Ak by sa teda Majster sveta z roku 2014 priklonil k tomuto kroku, jeho kroky by mohli smerovať do Interu Miláno, kam ho chce získať tréner Antonio Conte. Treťou alternatívou je Premier League, ktorá lákala Maria už dlhodobo a istotne by sa našli kluby, ktoré by jeho príchod zadarmo v lete 2020 uvítali. Aktuálne vyzerá najpravdepodobnejšie prestup do Talianska, keďže aj podľa Sky Sports urobí vedenie Internazionale všetko pre to, aby sa Mario stal hráčom čierno-modrých už v zimnom prestupovom období.