Main Content

Richard Pánik vyrovnal svoj negatívny rekord

nedeľa, 13. október 2019 11:48 | Autor: Marek Ďaďo

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Washington je jedným z najofenzívnejších mužstiev v celej NHL. Po tom, čo Richard Pánik v júli podpísal novú 4-ročnú zmluvu s Capitals, sa preto očakávalo, že mu body začnú na konte pribúdať rýchlejšie ako v posledných dvoch ročníkoch. Opak je však pravdou. 

Tím z hlavného mesta USA má za sebou už 6 stretnutí a momentálne sa Caps nachádzajú na 4. priečke v tabuľke východnej konferencie. V týchto šiestich dueloch sa však ani raz nedokázal presadiť slovenský útočník Richard Pánik. Vyrovnal tak svoj negatívny rekord zo sezóny 2014/2015.

Úspešné sezóny v drese Chicaga sú nateraz iba vzdialeným snom. Pokiaľ rodák z Martina nezačne pravidelne zbierať body, pochybujeme, že sa v už tak nabitom tíme Washingtonu dokáže presadiť a možno opäť dôjde k výmene. Capitals majú totižto iba tie najvyššie ambície. 

Krízu v spomínanom ročníku 2014/2015 zlomil v 7. zápase, kedy sa mu podarilo vsietiť gól proti Bostonu. Capitals čakajú v pondelok o 23:00 Lavíny z Colorada a Pánik tak dostane šancu zvrátiť nepriaznivú bilanciu. Ak sa mu to nepodarí, stanoví svoj nový negatívny rekord.