Main Content

Kylian Mbappé za viac ako 200 miliónov eur do Barcelony?

nedeľa, 13. október 2019 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Vedenie FC Barcelona v lete získalo Griezmanna a nebolo ďaleko od kúpy Neymara. Stále sa však hľadá nástupca Luisa Suareza, ktorého kariéra sa pomaly chýli ku koncu. Stať by sa ním mohol francúzsky zázrak Kylian Mbappé.

Antoine Griezmann je jedným z najlepších futbalistov na svete, ale náhradou za Luisa Suareza nie je a vzhľadom na rozdielnu typológiu týchto útočníkov, pravdepodobne ani nebude. Ani prípadný návrat Neymara by otázku nástupcu El Pistolera nevyriešil.

Barcelona hľadá hrotového útočníka, ktorý bude Suarezovým nástupcom na niekoľko rokov dopredu. „Barca sníva o získaní Kyliana Mbappého, ktorý by sa mal stať barcelonským hviezdnym útočníkom,“ píše španielsky denník Mundo Deportivo.

„Katalánci nebudú schopní financovať tento transfer počas najbližších dvanástich mesiacov, ale klub by sa chcel pokúsiť Mbappého získať rok na to, keď hráč vstúpi do poslednej sezóny svojho doterajšieho kontraktu, ktorý platí do roku 2021,“ píšu španielski novinári.

Mbappého trhová cena podľa portálu Transfermarkt predstavuje 200 miliónov eur. Vzhľadom na komplikované obchodné vzťahy FCB a PSG by bolo reálne, že by sa Kylian stal najdrahším futbalistom celej histórie. Francúz má stále iba 20 rokov.