Main Content

VIDEO: Český hokejový rebel opäť zhodil rukavice a zmlátil súpera do krvi

Známy český hokejový rebel Radek Duda pôsobiaci v druholigovom tíme Benátky nad Jizerou opäť potvrdil svoju povesť bitkára. V stretnutí Chance ligy proti obrancovi Prostějova Martinovi Novotnému zhodil rukavice a na ľadovú plochu tiekla krv. Celý súboj sa odohral prevažne mimo záberu kamier, takže až spätné zábery ukázali, čo sa vlastne na ľadovej ploche odohralo. 

K potýčke došlo neďaleko bránkoviska a potom nasledovalo zhodenie rukavíc a tvrdá šarvátka, z ktorej si Novotný odniesol krvavé tranenie. Pre obidvoch hráčov sa po bitke zápas predčasne skončil, Duda v zápase vyfasoval spolu 31 trestných minút a s celkovým počtom 51 je absolútne najtrestanejším mužom súťaže. "Považujem sa za hráča, ktorý nikdy nemal nič zadarmo, ktorý si všetko musel vybojovať. Bojovný duch tam je. Niektorí chlapci skúšajú trpezlivosť a ono to potom niekedy takto skončí. Aj ten starý pes proste šteká," vyjadril sa po dueli, ktorý bol jasnou záležitosťou Prostějova (8:2). 

"Vôbec to neľutujem, k hokeju to patrí. Je jedno, či máš štyridsať alebo dvadsať. Tak to proste je, tak to u nás chodí," dodal.