Main Content

Toronto v problémoch. Situácia vyžadovala stretnutie za zatvorenými dverami

sobota, 12. október 2019 12:52 | Autor: Marek Ďaďo

Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs | zdroj: TASR

Maple Leafs zažili výborný kemp, kedy sa tímu darilo a zbierali výhru za výhrou. Prišla základná časť NHL a po výsledkoch z prípravy sa len tak zaprášilo. Po vysokej prehre s Tampou si situácia vyžiadala stretnutie za zatvorenými dverami. 

Torontu sa nedarí podľa predstav a po úvodných 5 stretnutiach zámorskej NHL má na konte iba 5 bodov. Javorové Listy momentálne ťahajú trojzápasovú šnúru bez výhry. Ako informoval portál tsn.ca, neuspokojivé výkony si vyžiadali stretnutie za zatvorenými dverami.

„Je to len rodinná diskusia, je to úprimné. Realitou je, že sme neboli dosť dobrí (proti Tampe) a ukázali sme oblasti, ktoré taktiež neboli dostatočne dobré. Nie je sa kam schovávať. V každej dobrej rodine to tak je. Každý má nejakú zodpovednosť a to sa tu snažíme robiť,“ povedal na margo nepriaznivého výsledku 3:7 tréner Mike Babcock. 

Je zaujímavé, že Torontu sa nedarí najmä v obrane, a to aj napriek tomu, že počas leta prišli posily v podobe Codyho Ceciho Tysona Barrieho, teda kvalitných zadákov. Druhý menovaný si je dobre vedomý, že sa tím nemôže spoliehať iba na ofenzívnu silu, ktorú majú Maple Leafs skutočne obrovskú.

„Nezáleží na tom akú silu máte v obrane alebo útoku, mali by ste byť schopný udržať puk od vašej siete, pokiaľ chcete vyhrávať zápasy. Viem, že máme veľa hráčov, ktorí sú schopní vstreliť gól, ale našim primárnym záujmom by mala byť obrana,“ povedal Barrie. 

Dnes v noci čaká na Maple Leafs pomerne silný súper z Detroitu, ktorému zatiaľ vstup do novej sezóny vychádza. Sme zvedaví, či tak skorá debata ohľadom výkonov, akú hráči Toronta absolvovali, dokáže tím nabudiť, alebo naopak zdeptať.