Main Content

Fellaini sa zastal Mourinha: Vyhodili ho príliš skoro

sobota, 12. október 2019 12:00 | Autor: Timotej Gašper

Marouane Fellaini
Marouane Fellaini | zdroj: © TASR

Belgický futbalista sa v obšírnejšom interview pre Sky Sports vyjadril aj na tému vyhadzovania trénerov v Manchestri United. 

Marouane Fellaini prišiel do Manchestru United v lete 2013 ako vymodlená posila Davida Moyesa, ktorý nahradil legendárneho Sira Alexa Fergusona. Moyesovi to v Evertone išlo veľmi dobre, čo sa však už o pôsobení na Old Trafford povedať nedá. Škótsky tréner vydržal necelý rok, keďže už v apríli 2014 ho po sérií zlých výsledkov vyhodili. Okrem Davida Moyesa mal Fellaini v kádri United ešte ďalších štyroch trénerov, pričom najviac ho zamrzel odchod Joseho Mourinha. 

„Priviedli si do klubu jedného z najlepších trénerov sveta a vyhodili ho. Chcel si vybudovať tím, no v dnešnej dobe to nie je ľahké. Potrebujete viac než len dva roky. Neviem ako to budú teraz riešiť so Solskjaerom, no na výhru trofejí potrebujete proste čas. V prvej sezóne bol Mourinho fantastický, tím sa oveľa zlepšil. V poriadku, druhá sezóna nebola dobrá, no snažil sa robiť pre tím to najlepšie. Áno, podľa mňa ho vyhodili veľmi skoro. Tréner ako on potrebuje podporu, veľa nových hráčov sediacich do jeho filozofie a tiež čas. Oni ho však po dvoch respektíve dva a pol rokoch vyhodili, lebo neboli priaznivé výsledky,“ načal kriticky smerom na vedenie United 31-ročný belgický stredopoliar.

Fellaini bol v Manchestru United do februára 2019, kedy už tím viedol nórsky kouč Ole Gunnar Solskjaer. Od zimy je teda robustný záložník v čínskom SD Luneng. Marouane uviedol za príklad nerozvážnych a unáhlených rozhodnutí vedenie MUFC aj Louisa van Gaala či Moyesa. „Priviedli Moyesa, nedali mu čas. Priviedli van Gaala, nedali mu čas. Síce vyhral pohár, no potrebovali rýchlejšie víťazstvá. Ak chcete vybudovať tím, nejde to za rok alebo dva. Teraz je trend, že o výpovedi sa hovorí už po štyroch-piatich nevydarených zápasoch,“ zakončil kritiku na tému trénerov Manchestru United Marouane Fellaini.