Main Content

LOCKOUT: Hráčom nepostačili ani vylepšené podmienky majiteľov klubov

piatok, 11. november 2011 13:41 | Autor: Martin Gregor

LOCKOUT: Hráčom nepostačili ani vylepšené podmienky majiteľov klubov
LOCKOUT: Hráčom nepostačili ani vylepšené podmienky majiteľov klubov | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Asi sa to dalo čakať. Po stredajších 12 hodinových rokovaniach neprinieslo želaný výsledok ani štvrtkové stretnutie zástupcov hráčov a klubov NBA. Lockout trvá naďalej a je otázne, či sa vôbec dočkáme novej sezóny.

Vedenie súťaže prinieslo vo štvrtok k rokovaciemu stolu nový upravený návrh, no prezident hráčskej asociácie Derek Fisher ho označil ako nedostačujúci. “Rokovania nenapredujú a to nás sklamalo. My sa však chceme vrátiť na palubovky!” Fisher zároveň dodal, že rokovania by mohli pokračovať už budúci týždeň, otázne je čo na to povie vedenie ligy.

 Komisár NBA David Stern už zrušil všetky novembrové zápasy a je takmer isté, že NBA sa nebude hrať ani v decembri. Aj v prípade vzniku dohody bude trvať minimálne mesiac, kým sa hráči pripravia na novú sezónu a odohrajú všetky prípravne zápasy.

 Fanúšikovia sú čoraz viac skeptickí a ich názory sa takmer zhodujú. Už len malá skupina fanúšikov ligy totiž verí v to, že sa dočkáme aspoň skrátenej sezóny 2011/2012.  Z nášho pohľadu sa dostávajú hráči do nebezpečnej situácie, pretože v prípade zrušenia celej sezóny takmer na 100% prehrajú boj o lepšie podmienky pred ročníkom 2012/2013. Podobne ako hráči v NHL pár rokov dozadu. O čo konkrétne teda ide Fisherovi a spol?

Aký je váš názor na rokovania hráčov v majiteľmi klubov? Mali by hráči ustúpiť, alebo ste na ich strane?