Main Content

NHL by mohla zavítať aj na Slovensko!

sobota, 5. október 2019 09:43 | Autor: Marek Ďaďo

Štadión Ondreja Nepelu
Štadión Ondreja Nepelu | zdroj: TASR

Pred zápasom Philadelphie a Chicaga, ktoré sa včera uskutočnilo v Prahe pod nálepkou Global Series, sa s médiami stretol zástupca komisionára NHL, Bill Daly, a okrem iného povedal aj o ďalších plánoch ligy so zápasmi hranými mimo územia Severnej Ameriky. Reč bola aj o Slovensku.

Global Series je momentálne diskutovaná téma, obzvlášť u nás a v Českej republike, nakoľko sme mali po dlhej dobe príležitosť vidieť zápas NHL aj v našich končinách. Zdá sa, že sa tieto akcie NHL vyplácajú a boli by hlúpi, keby sa nesnažili usporiadať stretnutia najlepšej ligy sveta aj v iných krajinách, o čom píše aj portál novacapsfans.com.

Bill Daly najskôr dostal otázku o možných zápasoch v Rusku, na ktorú neposkytol detailnú odpoveď, ale priznal, že je to jedna z krajín, ktorá by mohla nejaké stretnutia hostiť už v roku 2020. „Neoznamujem, že zápasy sa odohrajú v Rusku, ale je tam určite trh, o ktorom si myslíme, že by mohol byť zaujímavý, ak budeme mať podporu Ruskej hokejovej federácie a KHL.“

Rusko však nie je zďaleka jedinou krajinou, v ktorej by sa mohli zápasy v rámci Global Series odohrať. „Rozprávali sme sa o Bratislave a Slovensku ako o jednej potenciálnej možnosti, ale zmysel dávajú aj zápasy vo Švajčiarsku, no príležitosťou je aj Rakúsko. Všetko sú to veci, ktoré pravidelne skúmame.“

Ak sa NHL rozhodne zápasy umiestniť do Ruska, Alexander Ovechkin a jeho Capitals sú prvými adeptmi, ktorí by sa mohli na tamojších štadiónoch objaviť. Nevylučuje sa ani Tampa, kde hrajú mená ako Nikita Kucherov alebo Andrej Vasilevskij.