Main Content

Reklama na hokej v Košiciach. Michalovciam nepomohlo ani striedanie snov

streda, 2. október 2019 08:54 | Autor: TASR

HC Košice, Michalovce
HC Košice, Michalovce | zdroj: TASR

Michalovce 2. októbra (TASR) - Derby najvýchodnejších tímov hokejovej Tipsport ligy nadchlo divákov a viacerí aktéri ho nazvali reklamou na hokej.

Stretnutie 8. kola najvyššej súťaže medzi HC Košice a HK Dukla Ingema Michalovce (3:0) prinieslo očakávanú búrlivú kulisu, ale aj dynamický hokej po celých 60 minút. Hosťom k prestížnemu víťazstvu nepomohla ani herne výborná prvá tretina, po sympatickom výkone však mali hlavy hore.

Na prvé derby tímov z Košického kraja bolo zvedavých takmer sedemtisíc divákov, ktorí viackrát odmenili aktérov búrlivým potleskom. Dianie na ľade potvrdilo, že sa stretli dva tímy hrajúce v solídnej forme. V prvej tretine hostia zaskočili Košičanov mimoriadne aktívnou hrou a nebyť výborne chytajúceho brankára Košarišťana, zrejme by Michalovčania rozhodli už v prvej tretine.

V jej polovici zvierali Košičanov v obrannom pásme takmer tri minúty. Viackrát vystriedali, unavená pätica "oceliarov" si musela pomôcť zakázaným uvoľnením aj oddychovým časom. Dukle to však k otvoreniu skóre nepomohlo. "Veru, to bolo striedanie z ríše snov. Mali sme v ňom možno 9 striel, ja sám som mal 4, vrátane tutovky, keď som stál sám pred brankárom. Keby vtedy padol gól, možno by sa zápas vyvíjal inak. Žiaľ, nespadlo nám to vtedy a ani neskôr," uviedol útočník Jakub Linet pre TASR.

Jeho tím zanechal v Steel aréne sympatický dojem a to aj napriek prehre rozdielom triedy. Michalovčania sa opäť prezentovali atribútmi, ktoré ich zdobia od úvodu sezóny - bojovnosť, nasadenie a príkladné hokejové srdiečko. "Prišli sme sa do Košíc pobiť o body. Tie sme síce nezískali, no treba uznať kvalitu súpera. Dal tri pekné góly, ktoré rozhodli zápas. Myslím si, že oba tábory fanúšikov si užili zápas plný bojovnosti, pekných akcií a ocenili to. Naším priaznivcom veľmi ďakujeme za takúto podporu. Bolo sa na čo pozerať a bola to skvelá pozvánka na ďalšie derby zápasy v sezóne," poznamenal Linet.

S výkonom svojich zverencov bol spokojný aj tréner Miroslav Chudý, ktorý po zápase ďakoval aj divákom. Do Košíc išli tri autobusy s fanúšikmi Michaloviec, ďalší fanúšikovia hostí prišli inviduálnou dopravou. K výbornej kulise tak prispeli oba tábory. "Nadnesene povedané, prehra v takomto prostredí nebolí. Hráčom ďakujem za prístup, nemám im veľmi čo vyčítať." Na konte Michalovčanov tak ostalo 14 bodov, ktoré získali v 7 zápasoch. Pre nováčika súťaže je to stále lichotivá bilancia a dojem z nej nepokazila ani prehra v prvom krajskom derby. "Nič to nemení na tom, že budeme naďalej pokračovať v našej hre, bojovať a hrať pre divákov," uviedol Jakub Linet.