Main Content

VIDEO: Trnavský Spartak uspel v súboji tabuľkových susedov

nedeľa, 29. september 2019 21:35 | Autor: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava
Futbalisti FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Zlaté Moravce 29. septembra (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Spartak Trnava 1:3 (0:3)

Góly: 86. Rodrigues - 5. a 18. Sobczyk, 35. Tavares. Rozhodoval: Očenáš - Ádám, Jekkel, ŽK: Čögley, Brašeň, Sloboda, Rodrigues - Mitrea, ČK: 77. Mitrea (Trnava) po druhej ŽK, 3384 divákov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň - Švec (46. Gustavo), Sloboda, Duga (33. Richtárech), Kovaľ (79. Rodrigues) - Ďubek - Jarovič

FC Spartak Trnava: Bolek - Turňa, Mitrea, Mesík - Diogo (72. Yilmaz), Gamboš, Tešija, Lovat (67. Oršula) - Dangubič (67. Menich) - Sobczyk, Tavares

Stretnutie tabuľkových susedov začalo pre domácich nešťastne. Už v 5. min využil hrubú chybu Pintéra Sobczyk, ktorý obišiel aj brankára Pindrocha a do prázdnej brány otvoril gólový účet zápasu. V 15. min rozohral štandardnú situáciu Ďubek, ale Asanovičova hlavička len tesne minula pravý horný roh trnavskej brány. Skóre sa opäť menilo v 18. minúte. Vydarenú akciu Spartaka rozbehol Tavares, posunul loptu na Lovata, ten z bránkovej čiary spätnou prihrávkou našiel Sobczyka, ktorý zblízka zvýšil vedenie hostí na 2:0. V 35. min prišiel ďalší gólový úder Trnavčanov. Dangubič vybojoval loptu v strede poľa, vysunul Tavaresa, ktorý prudkou strelou z hranice šestnástky prekonal Pindrocha. V závere prvého polčasu mohol skorigovať výsledok Ďubek, ale trnavský brankár bol proti.

Po zmene strán to boli domáci, ktorí sa tlačili pred trnavskú bránu. V 49. min predviedol parádne kúsky striedajúci Gustavo, ktorý šikovne uvoľnil Jaroviča, ten však z 10 m Boleka neprekvapil. V 52. min vystrelil Richtárech, Mitrea jeho strelu zblokoval a následný Kovaľov pokus Bolek vykryl. V 64. min sa v dobrej pozícii objavil Ďubek, ale zo 6 m trafil len trnavského brankára. V 77. min sa po druhej žltej karte porúčal z ihriska kapitán hostí Mitrea. Domáci sa predsa len v presilovke dočkali gólu. V 83. min Ďubek rozohral štandardnú situáciu, na jeho center si vyskočil Rodrigues a prudkou hlavičkou nedal Bolekovi šancu. V nadstavenom čase vykopol loptu z bránkovej čiary jeden z obrancov hostí a následnú tvrdú strelu Čögleya vytesnil Bolek na roh. V závere si hostia už víťazstvo ustrážili a odnášajú si zo Zlatých Moraviec tri body.