Main Content

Solskjaer verí mladíkom: Dostanú šancu aj v Premier League

nedeľa, 22. september 2019 12:29 | Autor: Timotej Gašper

Marcus Rashford a Ole Gunnar Solskjaer
Marcus Rashford a Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Nórsky tréner Manchestru United má o budúcnosti mladíkov vo svojom kádri jasnú predstavu. 

Bolo pomerne veľkým prekvapením, keď sa v otváracom zápase skupinovej fázy Európskej ligy dostali do základnej zostavy Manchestru United mladé pušky ako Mason Greeenwood (17), Tahith Chong (19), Angel Gomes (19), či Axel Tuanzebe (21). V zápase proti Astane si mladíci viedli dobre a prvý menovaný, útočník Mason Greenwood, svojim gólom rozhodol o najtesnejšom víťazstve Red Devils. „Keď nasadíte do zápasu mladíkov, veľa sa naučíte. Chcete ich vypustiť na ihrisko a vidieť, ako sa ukážu, čo predvedú. Ak na to máte platformu, môžete na tom stavať budúcnosť, myslím, že nám sa to proti Astane vyplatilo,“ načal povzbudivé slová kouč Solskjaer. 

Manchester United prišiel v lete o viacero skúsených hráčov a aj keď kúpili tri cenné posily, očakávali sa väčšie nákupy. Celkom zaujímavé ťahy spravil tréner Ole Gunnar Solskjaer na viacerých postoch, keďže na hrote útoku ostal po odchode Lukakua len Marcus Rashford, pričom chrbát mu kryje už spomínaný 17-ročný Mason Greenwood. Viac priestoru pre nie len Greenwooda, ale i Chonga, Gomesa, Tuanzebeho či Daniela Jamesa znamená, že Ole Gunnar Solskjaer plánuje stavať budúcnosť klubu na mladučkých hráčoch s hladom po úspechoch a obrovským potenciálom, čo aj sám potvrdil. „Chápem, že niektorí z nich sem-tam cítia tlak, no myslím si, že hrali excelentne. Je na nás, aby sme ich ochránili, naviedli a dali ich do hry v ten správny moment. Sociálne siete a médiá sú dnes na úplne inej úrovni, ako to bolo kedysi, ale viem, že máme obrovskú podporu,“ pokračoval Solskjaer s interview pre Soccer Saturday.  

Mladí hráči doplňujú v kádri MUFC skupinu skúsených mien ako Maguire, Lindelof, Pogba, Mata, Matič či Rojo, no sám kouč potvrdil, že prítomnosť mladíkov nebude len v pohári či Európskej lige, ale čoskoro aj v Premier League. „Sú takmer pripravení hrať v Premier League, to je dôvod, prečo už natrvalo trénujú s nami. Uvidíte ich v pohároch a dostanú aj šancu v Premier League,“ukončil namotivovaný tréner Manchestru United.