Main Content

Katarský klub chce nakupovať v Premier League: V. Weiss bude mať nového spoluhráča

utorok, 17. september 2019 12:18 | Autor: Timotej Gašper

Premier League
Premier League | zdroj: Digisport.sk

Podľa najnovšej správy od Sky Sports je vysoko pravdepodobné, že Vlado Weiss ml. získa v Katare spoluhráča so zvučný menom. 

Sky Sports v utorkovom vydaní prestupových špekulácií uvádza, že na odchode z anglickej Premier League má byť útočník Cenk Tosun. Hráč liverpoolskeho Evertonu sa totižto nedokázal predrať do základnej zostavy „The Toffees“, pričom v poslednom zápase Premier League proti Bournemouthu sa nevošiel ani do 18-členného kádru trénera Marca Silvu. Turecký 28-ročný zakončovateľ prišiel do Evertonu v januári 2018 ako gólová istota, no jeho počínanie na Ostrovoch sa absolútne nevyvinulo podľa predstáv. 

Cenk Tosun
Cenk Tosun | zdroj: TASR

Cenk Tosun dal v minulej sezóne len tri ligové góly, pričom od príchodu do Evertonu ich spolu strelil len deväť, čím určite nepotvrdil svoju niekdajšiu formu. Ponuky na prestup z Evertonu boli na stole aj počas leta 2019, no Tosun odmietol návrat do rodného Turecka a rozhodol sa pobiť o miesto v zostave trénera Marca Silvu. Jeho plány však stroskotali nielen na stagnácií formy, ale tiež na tom, že tréner Silva preferuje na hrot útoku anglického mladíka Dominica Calverta-Lewina respektíve novú hviezdnu posilu, Moise Keana. Popri týchto dvoch hráčoch tak neostáva pre tureckého reprezentanta priestor, čo sa bude snažiť čoskoro vyriešiť katarský klub Al Gharafa. 

Tím pod vedením Slavišu Jokanoviča sa postupe rozrastá o hráčov, ktorí prinášajú kvalitu z najlepších európskych líg, pričom od januára 2016 je súčasťou klubu aj náš Vladimír Weiss ml. Klub z Kataru je podľa Sky Sports pripravený ponúknuť Tosunovi takú zmluvu, ktorú by skúsený Turek nemohol odmietnuť, čoho základom je samozrejme astronomický plat. Prestupové okno sa v katarskej lige zatvára až 30.septembra, čo dáva klubu Al Gharafa ešte pár dní respektíve týždňov na to, aby dotiahli posledné detaily a spravili z Tosuna svoju novú gólovú mašinu.