Main Content

FED CUP: Slovenky v Belehrade bez Cibulkovej, nestihla sa doliečiť

streda, 21. apríl 2010 13:48 | Autor: TASR

FED CUP: Slovenky v Belehrade bez Cibulkovej, nestihla sa doliečiť
FED CUP: Slovenky v Belehrade bez Cibulkovej, nestihla sa doliečiť | zdroj: SITA

Dominika Cibulková zo zdravotných dôvodov nemôže pomôcť reprezentačnému družstvu slovenských tenistiek vo víkendovom belehradskom stretnutí so Srbkami o účasť v I. svetovej skupine Pohára federácie 2011.

"Žiaľ, zranenie slabín mi nedovoľuje hrať. Veľmi ma to mrzí, pretože táto súťaž je mojou srdcovou záležitosťou, ale tentoraz to, žiaľ, naozaj nejde," povzdychla si D. Cibulková v rozhovore pre agentúru SITA a dodala: "Vyzerá to tak, že budem musieť vynechať aj budúcotýždňový turnaj v Stuttgarte."

Semifinalistka Roland Garros 2009 sa zranila predminulý týždeň v Amelia Island na Floride a nútene sa odhlásila z podujatia v Charlestone v Južnej Karolíne. Domov pricestovala v utorok 13. apríla, okamžite po prílete sa podrobila vyšetreniu v špecializovanom medicínskom centre Sport Clinic u lekára Vladimíra Luptáka a po ňom povedala: "Ide o úpon slabín na pravej strane, nie sval. Liečba je odhadovaná určite minimálne na jeden týždeň, až potom budeme múdrejší."

Zverenkyňa Jaroslava Bulanta mala problémy tohto druhu už vlani v porovnateľnom období na úvod antukovej časti sezóny: "Vtedy to bolo zranenie trochu iného typu. Teraz je to viac k slabinám a iná bolesť. Ťažšie sa to hojí." Dvadsaťročná Bratislavčanka má vo Fed Cupe bilanciu 12 víťazstiev a 12 prehier, z toho vo dvojhre 11:5. Debutovala v júli 2005 a odvtedy ani raz nechýbala v tíme.