Main Content

Juventus a Tottenham pripravujú výmenu zimy

štvrtok, 12. september 2019 16:05 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

V januári môže podľa talianskych médií dôjsť k veľkej výmene.

Počas letného prestupového obdobia sa viackrát v zahraničných médiách objavili špekulácie, ktoré spájali argentínskeho futbalistu Paula Dybalu s prestupom do Premier League. Okrem Chelsea či Manchestru United sa najčastejšie skloňoval odchod do londýnskeho Tottenhamu, kam ho mal lákať najmä vzťah s krajanom a trénerom Mauriciom Pochettinom. Dybala začal v kádri Juventusu stagnovať, čo potvrdili jeho výkony v minulej sezóne. Niekdajší klenot svetového futbalu však určite disponuje obrovskými kvalitami a zmena prostredia respektíve nová výzva by mu možno v kariérnom reštarte pomohla.

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: TASR

Tottenham sa o Dybalu však zaujímal len v prípade, že severní Londýnčania prídu na posledné chvíľu o Christiana Eriksena. Dánsky reprezentant sa ku koncu letného prestupového obdobia začal prudko spájať s „vydupaným“ odchodom do Realu Madrid, keďže s vedením sa nedokázal dohodnúť na novom kontrakte, pričom platnosť aktuálnej zmluvy trvá už len do budúceho leta. Eriksen napokon neodišiel a Dybala taktiež zotrval v Turíne, čo však nemusí platiť nadlho. Taliansky športový portál Tuttosport informuje, že práve Juventus a Spurs začali pripravovať výmenu dvoch spomínaných hráčov.

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Pre Tottenham je januárový odchod Eriksena poslednou a jedinou možnosťou, ako môžu za dánsku superhviezdu aspoň niečo zarobiť. Na strane druhej, Juventus nemá v pláne predávať argentínskeho ofenzívneho univerzála za každú cenu, no Eriksen ako súčasť dohody by mohol možný obchod výrazne priblížiť k realite.