Main Content

NBA: Všetko speje k zrušeniu sezóny ...

pondelok, 7. november 2011 13:27 | Autor: Martin Gregor

NBA: Všetko speje k zrušeniu sezóny ...
NBA: Všetko speje k zrušeniu sezóny ... | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Ani osemhodinové sobotňajšie rokovanie medzi zástupcami hráčov a klubov NBA neprinieslo odpoveď na to kedy, a či vôbec, začne nová sezóna NBA 2011/2012.

Neprispel k tomu ani mediátor George Cohen, ktorý nedávno riešil podobnú situáciu v NFl a tak podľa mnohých zaintersovaných nová sezóna speje ku doslova katastrofálnemu scenáru – jej zrušeniu.

Najväčším problémom naďalej zostáva odlišný názor oboch strán na vyriešenie princípu rozdeľovania financií z príjmov. Sobotňajšie rokovanie, ktoré neprinieslo žiadny badateľný progres, prinútilo majiteľov klubov vyhlásiť hráčom ultimátum, podľa ktorého ak sa nedohodnú do stredy vraj zrušia celú sezónu.

Komisár NBA David Stern tvrdí, že kluby akceptovali 5 zo 6 odporúčaní mediátora, no ani on doteraz nedokázal nájsť riešenie na vznik dohody týkajúcej sa na najväčšieho problému – prerozďelovanie ziskov. Hráči súhlasili zatiaľ so znížením ich podielu z 57 percent na 52,5 percenta, no majitelia klubov žiadajú dohodu na úrovni medzi 49 a 51 percentami. Podľa Dereka Fishera, ktorý je v týchto rokovaniach zástupcom hráčov, neexistuje na svete sila, ktorá by prinútila hráčov súhlasiť s 51-percentami.

Aký je váš názor? Myslíte, že sa hráči s majiteľmi dohodnú, alebo zápasy NBA až do budúceho októbra neuvidíme?