Main Content

Nadal pred finále o ataku na rekord Federera: Napriek tomu, že nie som rekordér, spávam veľmi dobre

sobota, 7. september 2019 11:11 | Autor: TASR

Roger Federer a Rafael Nadal
Roger Federer a Rafael Nadal | zdroj: TASR

New York 7. septembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal si užíva napätie z boja o grandslamové tituly viac ako hon na rekord v počte celkových víťazstiev, ktorý drží Roger Federer. Tridsaťtriročný Španiel si piatkovým semifinálovým víťazstvom na US Open nad Talianom Matteom Berrettinim 7:6, 6:4 a 6:1 zabezpečil účasť v nedeľňajšom finále, v ktorom proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi zabojuje o 19. triumf na podujatiach veľkej štvorky v kariére.

V prípade víťazstva by ho od rekordu legendárneho Švajčiara delil už len jediný triumf. "Samozrejme, že by som chcel mať na konte najviac grandslamových titulov, no napriek tomu, že nie som rekordér, spávam veľmi dobre," povedal s úsmevom 33-ročný Španiel. "Nesmierne ma baví, čo robím a chcem v tom pokračovať. Ak vo finále uspejem, bude to úžasné. V prípade, že prehrám, verím, že dostanem šancu zabojovať o víťazstvo v budúcnosti. Opakujem to stále. Každý chce víťaziť, no byť frustrovaný z toho, že súper bol lepší, nikomu nepomôže. Je dôležité ísť svojou cestou. Ak ste rekordérom v počte titulov, je to výborné. Ak nie, hrajte tak, aby ste si mohli po konci kariéry povedať, že ste do toho dali všetko," dodal Nadal.

Rodák z Malorky získal svoj prvý grandslamový titul v roku 2005 na Roland Garros. Antukový kráľ odvtedy v Paríži triumfoval až 12-krát. Napriek viacerým zraneniam naďalej pokračuje v aktívnej kariére s jasným odôvodnením: "Je to jednoduché. Musí tam byť vášeň."

Finálový duel posledného tohtosezónneho grandslamového turnaja je na programe v nedeľu od 22.00 SELČ.