Main Content

Liverpool sa chcel zbaviť Gerrarda oveľa skôr, tvrdí legendárny Owen

piatok, 6. september 2019 12:58 | Autor: Timotej Gašper

Steven Gerrard oficiálne ukončil futbalovú kariéru
Steven Gerrard oficiálne ukončil futbalovú kariéru | zdroj: © TASR

Michael Owen otvoril vo svojej knihe vrátka, ktoré poodhalili pozadie odchodu legendy Liverpoolu, Stevena Gerrarda. 

Steven Gerrard sa ako odchovanec dostal do prvého tímu Liverpoolu ešte v roku 1998. Odvtedy strávil na známom Anfield Road dlhých 17 sezón, v ktorých dokázal nad hlavu dvihnúť 9 trofejí vrátane Ligy majstrov, ktorú „The Reds“ získali v legendárnom istanbulskom finále v roku 2005. Zo stredného záložníka, ktorý prekvital energiou, vodcovskými schopnosťami a delovou strelou, sa postupne stala klubová legenda. Gerrard sa do histórie Liverpoolu zapísal nezmazateľným spôsobom a každý fanúšik Liverpoolu aj futbalu mal slzy na kraji, keď sa legenda v roku 2015 musela s Anfieldom rozlúčiť. 

Sú to už štyri roky, čo sa vtedy takmer 35-ročný záložník postavil pred naplnený Anfield Road a so slzami v očiach ďakoval za roky, ktoré v drese LFC strávil. Jeho kroky viedli podobne, ako viacerých legendárnych veteránov, do zámorskej Major League Soccer, kam ho získal LA Galaxy. Mali by to byť posledné roky slávy a futbalovej radosti, no Gerrard neraz sám priznal, že fyzickú náročnosť MLS podcenil a je to preň namáhavejšie, ako sa zdá. Po dvoch rokoch teda dal zbohom aktívnej kariére a vo veku 37 rokov sa dal na trénerskú cestu. 

„V Stevenovom prípade si nie som vôbec istý, či chcel v roku 2015 opustiť Liverpool a ísť do USA. Počul som, že klub sa ho chcel zbaviť už o dva roky predtým,“ načal šokujúce vyhlásenia Michael Owen vo svojej knihe s názvom Reboot. 

Je známe, že Gerrarda chcel získať Jose Mourinho do Chelsea ešte v roku 2004, no stredopoliar napokon ostal verný LFC. „Som si istý, že Steven by bol ochotný prijať minimum odohraných zápasov a pomaly sa začleňovať do trénerského tímu, len aby ostal v Liverpoole. Neskôr sa to aj stalo, no ja verím tomu, že sa ho chceli zbaviť ešte skôr a potom to urobili pomerne rýchlo, lebo bol silnejší a väčší než celý klub,“ dokončil o tomto prípade 89-násobný bývalý anglický útočník Michael Owen, ktorý okrem Liverpoolu hral aj v Reale Madrid, Newcastli či Manchestri United.