Main Content

Obranca Manchestru United nečakane na ceste do Talianska

štvrtok, 29. august 2019 12:46 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Sky Sports informuje, že prestup bude oznámený v najbližších hodinách.

Pomerne nečakaný prestup sa pravdepodobne udeje na trase Manchester – Rím. Talianska verzia Sky totižto informuje, že rímskych Vlkov už čoskoro posilní obranca Chris Smalling. Anglický stopér, ktorý je v kádri Manchestru United už od roku 2010, sa má stať už ôsmou výraznou posilou klubu z „Večného mesta“, pričom pred ním podpísali Vlci už Davideho Zappacosti, Paua Lopéza, Leonarda Spinazzolu, Amadou Diawaru či Gianlucu Manciniho. 

Chris Smalling
Chris Smalling | zdroj: TASR

Dôvodom odchodu po tak dlhej dobe má byť vyradenie zo základnej zostavy a teda nízka vyťaženosť, čo Smalling nechcel pripustiť. 29-ročný bývalý anglický reprezentant mal v klube dlhé roky isté miesto v základnej zostave, no s príchodom Ole Gunnara Solskjaera sa jeho herný čas redukoval na minimum a aby toho nebolo málo, Manchester United sa v lete posilnil aj o hviezdneho Harryho Maguirea z Leicestru City, ktorého prestup za 87 miliónov eur stanovil nový rekord čo sa týka obrancov. 

Solskjaer teda preferuje stopérsku dvojicu v zložení Maguire a Lindelof, pričom v kádri je stále aj Eric Bailly, Marcos Rojo, Phil Jones či mladík Axel Tuanzebe. Ako informuje Sky Sports, Chris Smalling mal vo štvrtok ráno oznámiť klubu svoje rozhodnutie o odchode, pričom AS Rím kontaktoval „Red Devils“ ešte v utorok. Podľa informácií sa bude jednať o ročné hosťovanie v hodnote 3 miliónov eur a po konci sezóny 19/20 bude mať taliansky celok možnosť odkúpiť obrancu natrvalo za 20 miliónov eur. Aj keď sa vedenie MUFC chcelo dohodnúť na priamom prestupe už teraz, kluby sa dohodli na čo najjednoduchšej možnosti pre všetky strany.