Main Content

Slovenský prestup leta? Róbert Mak blízko k prestupu do Premier League!

piatok, 23. august 2019 14:58 | Autor: Timotej Gašper

Róbert Mak
Róbert Mak | zdroj: © TASR

Ruské médiá tvrdia, že Mak je krôčik od prestupu do anglickej Premier League. 

Bolo by bez debát veľkým prekvapením, ak by sa slovenský reprezentačný krídelník stal posilou klubu z Premier League. Podľa plátku soccernews.ru sa Robo Mak aktuálne dohaduje na angažmáne s nováčikom z Norwichu. V Zenite Petrohrad to náš futbalista nemá ľahké, keďže na jeho herný post je výrazná konkurencia, čo Roba prirodzene neteší. Jeho situácii nepomohol ani príchod Malcoma, čím sa konkurencia a počet krídelníkov rázne zvýšili. 

Ako avizoval aj Róbertov agent, v hre boli aj diskusie s Besiktasom Istanbul a ďalšími tureckými aj zahraničnými klubmi. Nateraz to však vyzerá podľa ruských periodík tak, že Mak sa do anglickej Premier League dostane ako voľný hráč, keďže v Anglicku sa prestupové brány zavreli ešte 8.augusta, teda v deň výkopu prvého kola sezóny 19/20. "Je pre neho dôležité, aby hrával. V Zenite sa tie možnosti po príchode Malcoma skomplikujú, keďže konkurencia na jeho poste, ktorá je už teraz značná, ešte narastie. Preto to musíme riešiť. Robo má stále svoju hodnotu, či už výkonnostnú alebo platovú. Preto nebude úplne najjednoduchšie nájsť mu vhodný klub. Pracujeme na tom a už aj evidujeme niekoľko záujemcov," uviedol pre ŠPORT.sk agent Juraj Vengloš. 

Pre 28-ročného Maka by prostredie v Anglicku nebolo vôbec neznámou, keďže v minulosti strávil až šesť rokov v mládežníckych kluboch Manchestru City.