Main Content

Môže sa Wolverhampton dostať do TOP 6 Premier League?

streda, 21. august 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Raul Jimenez
Raul Jimenez | zdroj: Instagram

Wolves patria medzi najsympatickejšie kluby anglickej Premier League. Nemajú hviezdne maniere, majú skvelých fanúšikov a hrajú pekný futbal. Do boja o titul s nimi ale verejnosť nepočíta.

TOP 6 bola aj pred začiatkom tohto ročníka v nezmenenom zložení – Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal a Manchester United. Radi by sa tam pridali aj Leicester City a Wolverhampton Wolves, ale nie je to jednoduché.

Leicester však v roku 2016 vyhral titul a prerušiť nadvládu veľkej šestky chcú aj Vlci. Favoritov dokážu poraziť, ale zatiaľ s nimi nevedia pravidelne vyhrávať. Chcú to zmeniť. „Prečo by sme sa tento rok nemohli dostať do TOP šestky? Musíme uvažovať tak, že na to máme. Máme trénera aj hráčov, ktorí na to majú kvality. Chcem v tom hrať svoju rolu aj ja,“ hovorí útočník Raul Jimenez. 

Wolves boli v minulej sezóne nováčikom a Jimenez bol v klube na hosťovaní z Benficy Lisabon. Vlci skončili na šiestej priečke a v lete tento zakončovateľ prestúpil do Anglicka natrvalo. „Posilniť Wolves nebolo náročné rozhodnutie. Videl som projekt a videl som, aké to je.“

„Minulá sezóna bola veľmi dobrá, ale musíme ísť za tým, že môžeme byť lepší. Sme ambiciózni a máme skupinu hráčov, ktorá môže niečo dokázať,“ zakončil Raul Jimenez, spolu s Jotom, najväčšia ofenzívna hrozba tímu trénera Nuna Espirita Santa.