Main Content

Nováčik s Pohronia bodoval aj so Zlatými Moravcami

sobota, 17. august 2019 21:25 | Autor: TASR

FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble
FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble | zdroj: TASR

Zlaté Moravce 17. augusta (TASR) - ViOn Zlaté Moravce remizoval v sobotu v 5. kole futbalovej Fortuna ligy doma s nováčikom FK Pohronie bez gólov.

Po obojstranne opatrnom úvode prevzali iniciatívu v zápase domáci hráči. V 15. minúte rozohral Ďubek štandardnú situáciu, Pintér posunul loptu na Asanoviča, ktorého dobre mierenú hlavičku vytesnil Vantruba na rohový kop. Už o minútu sa otvoril priestor pred Válovčanom, ten išiel sám na bránku, ale v koncovke mieril iba do nôh hosťujúceho gólmana. V 20. minúte Kovaľ prudkou strelou opečiatkoval pravú žrď a odrazenú loptu poslal do siete Válovčan, ale na smolu domácich z ofsajdovej pozície. V 36. minúte Sloboda šikovne posunul Válovčanovi, ale jeho strela z hranice šestnástky trafila pred bránkovou čiarou jedného z obrancov Pohronia.

Druhý polčas priniesol neľútostný boj bez streleckých príležitostí. V 73. minúte sa v dobrej pozícii ocitol hosťujúci Blahút, ale s koncovkou si "nepotykal". Domáci sa v druhom polčase nedostali ani k jednej strele, a keďže ani hostia veľa v ofenzíve neukázali body sa nakoniec delili po bezgólovej remíze.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:0
Rozhodovali: Kružliak - Tomčík, Vitko, ŽK: Čögley, Duga - Pellegríni, Mészáros, 2320 divákov.