Main Content

Bayern neskladá zbrane: Sané ostáva pre klub prioritou

štvrtok, 15. august 2019 14:26 | Autor: Timotej Gašper

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Leroy Sané je aj napriek zraneniu vysoko žiadaným hráčom v Bayerne a klub dúfa v jeho zisk.

Dlhé týždne ba až mesiace sa riešilo, či Bavori dokážu splniť požiadavky Manchestru City na kúpu nemeckého krídelníka. Mladá hviezda mala byť podľa médií na vážkach, či by návrat do Bundesligy nebol v jeho kariére krok späť. Kluby sa podľa správ spred pár týždňov mali dohodnúť na odstupnom vo výške okolo 100 miliónov eur plus bonusy a Leroy mal mať na stole zmluvu na 5 rokov s ročným zárobkom 15 miliónov eur. 

Už keď to ku koncu prestupového obdobia v Premier League (8.august) vyzeralo pomerne nádejne, Sané sa v zápase o anglický superpohár zranil a aj keď prvotné správy zneli, že pauza nebude dlhá, všetko skončilo inak. Leroy Sané si pretrhol väzy v kolene, čo ho odstaví od futbalu minimálne na pol roka. Bayern teda narýchlo priviedol Ivana Perišiča a začal jednať aj s ostatnými alternatívami, ktoré boli v zálohe v prípade, že prestup Saného padne. Zdalo sa teda, že Bayern od svojho záujmu upustí a Manchester City bude môcť pracovať na novej zmluve pre nemeckého krídelníka.

Ako však informuje Bild aj Sky Sports, hviezda svetovej triedy je stále na najvyšších priečkach prestupového zoznamu bavorského giganta. Bayern síce nemôže so Saného službami počítať na minimálne prvú polovicu sezóny, no jeho zranenie im dáva v prestupovej bitke miernu výhodu. Bavori sa totižto podľa Bildu vrátia do boja s novou ponukou, ktorá však bude kvôli Saného zraneniu o niečo nižšia. Druhou alternatívou je prestup v januári 2020 respektíve až  v lete 2020, kedy bude Leroy pripravený na výkon v plnej záťaži.