Main Content

Prestup leta? Bayern má na dosah hviezdnu posilu za 110 miliónov

pondelok, 5. august 2019 17:42 | Autor: Jakub Vaverka

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Prestupová sága okolo nemeckého reprezentanta Leroya Saného sa blíži k svojmu koncu. Útočník Manchestru City by mal čoskoro skompletizovať svoj prestup do Bayernu Mníchov, ktorý ho vábi už niekoľko týždňov.

Sané má 23 rokov a v minulej sezóne patril pri majstrovskej jazde Manchestru City medzi najlepších hráčov tímu Pepa Guardiolu. Magazín Kicker počas minulého týždňa napísal, že Sky Blues akceptovali ponuku Bayernu vo výške 100 miliónov eur. 

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Následne sa ukázali byť tieto správy ako nepravdivé a City odkázalo Nemcom, že si musia pripraviť približne 140 miliónov eur, inak z transferu nič nebude. Sané cez víkend získal s Manchestrom ďalšiu trofej, nastúpil pri výhre v Community Shield nad Liverpoolom (2:1 po penaltách).

Je reálne, že to bol jeho posledný zápas v belasom drese. Tréner Pep Guardiola viackrát deklaroval, že robí, čo môže, aby Saného udržal a taktiež, že by mu najradšej dal nový kontrakt. 

France Football dnes prišiel s tvrdeniami, podľa ktorých je takpovediac hotovo. „Leroy Sané prestúpi z Manchestru City do Bayernu Mníchov za 110 miliónov eur a stane sa najdrahším hráčom histórie Bundesligy.“

Doteraz bol najdrahším hráčom nemeckej ligy Lucas Hernandez, ktorý toto leto prestúpil do Bayernu Mníchov z Atlética Madrid za osemdesiat miliónov eur. Sané by sa taktiež mal stať najlepšie plateným hráčom v Nemecku, s ročným platom 18 miliónov eur. France Football dodáva, že bude nosiť číslo 10.