Main Content

Arsenal čoskoro predstaví posilu za 80 miliónov

utorok, 30. júl 2019 14:05 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery, Arsenal Londýn
Unai Emery, Arsenal Londýn | zdroj: TASR

Sky Sports uvádza, že sa jedná o hotovú vec a Arsenal oznámi hviezdnu posilu už v najbližších dňoch.

Klub zo severného Londýna bol pred letom 2019 vo veci nákupov nových posíl pomerne úzkoprsí, keďže sa písalo o nedostatku finančných prostriedkov na výrazné nákupy. Arsenal dovedna podpísal mladíka Martinelliho, Ceballosa na ročné hosťovanie a získali aj Williama Salibu, no 30 miliónový nákup sa obratom pobral do Saint-Etienne, kde strávi aj budúcu sezónu. „The Gunners“ sú však aktuálne podľa Sky Sports veľmi blízko skompletizovania veľmi zaujímavého prestupu, ktorého predmetom je hviezdny Nicolas Pépé.

Nicolas Pépé
Nicolas Pépé | zdroj: TASR

Ofenzívny tank z Pobrežia Slonoviny bol v minulom ročníku superhviezdou v Lille, kde dal 23 gólov a pridal aj 12 asistencií, čo výrazne pomohlo „Dogám“ k 2.miestu v Ligue 1 a teda zaručeniu skupinovej fázy Ligy majstrov. O prestupe Pépého sa písalo dlhodobo, no spomínal sa aj Manchester United či Bayern Mníchov, čo pomerne znižovalo šance Arsenalu na jeho zisk. Aktuálne je však takmer isté, že 24-ročný zdatný krídelník sa na najbližšie roky upíše práve klubu z Emirates Stadium, ktorý sa podľa Sky Sports už dohodol s Lille na odstupnom vo výške 80 miliónov eur. 

Ako informuje viacero periodík, Nicolas Pépé sa už v týchto chvíľach nachádza v Londýne, kde so zástupcami Arsenalu a svojim agentom doťahujú posledné detaily zmluvy a isté osobné požiadavky hráča. Ako uvádza zdroj informácie, ak všetko pôjde podľa plánu, Pépé môže v stredu absolvovať zdravotnú prehliadku a následne podpísať zmluvu, ktorej trvanie by malo byť na 5 rokov s platom 6 miliónov eur ročne respektíve 125 tisíc eur týždenne.