Main Content

VIDEO: Dunajská Streda si poľahky poradila s nováčikom z Pohronia

nedeľa, 28. júl 2019 21:11 | Autor: TASR

FC DAC 1904 Dunajská Streda
FC DAC 1904 Dunajská Streda | zdroj: TASR

Dunajská Streda 28. júla (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda si v nedeľňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy poradili s nováčikom súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 5:1.

Skóre zápasu otvorili domáci už vo 4. minúte. Ronanovu strelu v pokutovom území Vantruba ešte vyrazil, dorážajúci K. Vida však poslal loptu do siete – 1:0. V 8. minúte sa Čmelík prepracoval do pokutového územia z pravej strany, prihrávkou pred bránou hľadal Taiwa, ale v poslednej sekunde zachránil Nosko. V 11. minúte úradoval opäť Čmelík. Z pravej strany pohrozil strelou, Vantruba ju však perfektne chytil. V 12. minúte domáci nevyužili aj nemožné. Taiwovu strelu z ľavej strany Vantruba vyrazil a brankár Pohronia zneškodnil aj dorážku K. Vidu. Domáci sa pustili od prvej minúty do svojho súpera a hráčov Pohronia do ničoho nepustili. V 19. minúte zbehol po pravej strane Koštrna, centrom našiel Taiwa, ale jeho hlavičku Vantruba bravúrne chytil. Peknú akciu predviedli domáci v 30. minúte. Čmelík prešiel na pravú stranu, s prehľadom prihral naspäť Kalmárovi a ten prekonal brankára hostí na 2:0. Hostia prvýkrát vážnejšie pohrozili v 39. minúte, keď Mészárosovu strelu musel kryť Jedlička.

V 50. minúte nasledovala pekná kombinácia Pohronia, Mazan prihral Jackovi, ale ten strieľal nad. Šancu na zníženie mal v 53. minúte Zachara, ale na prihrávku Pelegríniho pred bránou nedosiahol. V 54. minúte domáci viedli už trojgólovým rozdielom, keď Taiwo sa uvoľnil v pokutovom území a ľavačkou prekonal Vantrubu. V 56. minúte Oravec fauloval v pokutovom území a z nariadenej penalty Mazan znížil na 3:1. V 61. minúte Čmelík našiel výborným pasom Kalmára, ale ten zostal zoči-voči brankára Vantrubu neprekonal. V 64. minúte dostal Hrnčár na pravej strane výbornú loptu, prešprintoval až k bráne DAC, ale jeho strela letela tesne vedľa. V 69. minúte pohrozili opäť hostia. Po Klecovej prihrávke z pravej strany vyslal strelu Hrnčár a Jedlička musel zasahovať. V 72. minúte sa dostal do šance Zachara, v poslednej sekunde však Kružliak zachránil. Pri následnom rohovom kope Noskovu hlavičku Jedlička kryl. V 76. minúte DAC viedol opäť trojgólovým rozdielom. Po Blackmanovej prihrávke Kristopher Vida zvýšil na 4:1. V 85. minúte skúšal prelobovať Jedličku Klec a lopta letela tesne vedľa. V 88. minúte Ronan zahral priamy kop z ľavej strany, na jeho loptu najlepšie vyskočil Ramirez a hlavou umiestil loptu do siete na konečných 5:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 5:1 (2:0)
Góly: 4. a 76. K. Vida, 30. Kalmár, 54. Taiwo, 88. Ramirez – 56. Mazan (z 11 m). Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Weiss, ŽK: 87. Hatok (Pohronie), 7396 divákov.