Main Content

VIDEO: Sereď sa po triumfe nad Senicou teší z prvej výhry v sezóne

sobota, 27. júl 2019 21:09 | Autor: TASR

Futbalisti Serede
Futbalisti Serede | zdroj: TASR

Sereď 27. júla (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy na domácom ihrisku nad FK Senica 2:1 a pripísali si prvé body do tabuľky.

Senica mala v zápase prvú útočnú akciu a ako prvá sa dostala aj do šance. Yenne v 13. minúte nebezpečne vypálil, lopta len tesne minula bránku. Prvý polčas veľa vzruchu nepriniesol, šancí bolo ako šafranu. V závere polčasu si však ďalšiu pripravili opäť hostia, no ani tentokrát z toho gól nebol.

V druhom polčase sa hneď v úvode dostal do šance Castaňeda po chybe domácej obrany, ale hráči ŠKF včas zabránili pohrome. Šance potom mali aj domáci, ale Taborda dobrými zákrokmi podržal Senicu. V 58. minúte už však nestačil na zakončenie Tidiana Djibyho Ba a domáci išli do vedenia. Ich radosť však trvala krátko, pretože už o dve minúty neskôr po nedovolenom zákroku na Castaňedu sám faulovaný hráč z pokutového kopu vyrovnal. Keď už sa zdalo, že sa body budú deliť, udreli domáci v 87. minúte. Špehar nacentroval loptu do šestnástky a striedajúci Pankaričan rozhodol o triumfe Serede.

ŠKF Sereď - FK Senica 2:1 (0:0)
Góly: 58. Ba, 87. Pankaričan - 60. Castaňeda (z 11 m). Rozhodovali: Gemzický – Bobko, Jánošík, ŽK: Sus – Castaňeda, Otrísal, 425 divákov.