Main Content

Lukaku je minulosť: Inter si vyhliadol hviezdu konkurencie

utorok, 23. júl 2019 14:15 | Autor: Timotej Gašper

Inter Miláno
Inter Miláno | zdroj: S7

Popredné periodiká dnes ráno informovali, že Inter už nebude bojovať o zisk útočníka Romelua Lukakua. 

Dlhé týždne ba až mesiace sa riešil záujem milánskeho Interu o útočníka z Manchestru United. Belgický reprezentant bol podľa médií ku koncu sezóny 2018/2019 rozhodnutý pre zmenu pôsobiska a novou destináciou mala byť talianska Serie A. Lukaku bol podľa informácií naklonený výzve skúsiť sa presadiť aj v talianskom futbale a keďže Interu sa ujal Antonio Conte, tento prestup vyzeral takmer ako hotová vec. Conte chcel získať robustného zakončovateľa už do Chelsea, no vedenie mu nevyhovelo a Romelu prestúpil z Evertonu do Manchestru United

Dlhodobo bol teda jednou z najdiskutovanejších tém presun ofenzívneho tanku na San Siro, pričom prestup stál najmä na finančnej stránke. Záležitosť, ktorá stojí v ceste desiatkam obchodov tkvela v názore, že Lukaku je hodný minimálne 75 miliónov libier. Inter odmietol vyplatiť tak veľkú čiastku a keďže sa týždne nevedel s vedením „Red Devils“ dohodnúť na cene, taliansky klub od záujmu odstúpil. Pre United to síce znamená „pokoj“ od ponúk a návrhov na Lukakuov predaj, no zároveň nastáva otázka, či sa belgický tank dokáže dostať do niekdajšej formy. Inter síce nezískal hráča presne podľa svojich predstáv, no podľa Gazzetta dello Sport si z toho vedenie ťažkú hlavu nerobí. 

Edin Džeko
Edin Džeko | zdroj: TASR

Milánsky klub, ktorý sa prebojoval do budúcoročného vydania Ligy majstrov, sa zameral na zisk útočníka z AS Rím, Edina Džeka, informuje správa od Gazzetta dello Sport. Bosniansky reprezentant dal za štyri roky v kádri rímskeho klubu už 90 gólov a patrí k najobávanejším útočníkom Serie A. 33-ročný Džeko patrí k najdôležitejším hráčom „Vlkov“ a klub nemá v pláne ho predávať a už vôbec nie do tímu úhlavnej konkurencie. Inter napriek tomu disponuje istou finančnou silou, ktorou by mohli presvedčiť vedenie AS a získať do novej sezóny útočníka, ktorý by nahradil pravdepodobne odchádzajúceho Maura Icardiho.