Main Content

VIDEO: Žilina na úvod sezóny zdolala Michalovce rozdielom triedy

sobota, 20. júl 2019 20:07 | Autor: TASR

Enis Fazlagič
Enis Fazlagič | zdroj: TASR

Michalovce 20. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:0.

V 3. minúte mohol otvoriť skóre domáci Danko, ktorý sa v šestnástke hostí dostal do sľubnej pozície, jeho strele zblízka však chýbali razancia i presnosť. Ako na to ukázali hostia už z následného protiútoku. Ich prvá akcia sa skončila gólom, keď akciu po prihrávkach Králika a Valla zakončila albánska posila Demiri - 0:1. Domáci sa nenechali zaskočiť inkasovaným gólom, ale ani ďalšia nádejná pozícia Danka v pokutovom území sa neskončila gólom, keď v 17. minúte trafil iba obrancu hostí. Tí predviedli v prvom polčase príkladnú efektivitu, keď sa gólom skončila aj druhá strela na Kirovu bránku. Nedôraz obrany domácich využil osamotený Bernát, ktorý efektnou strelou z voleja zužitkoval center Jánošíka - 0:2. Žilinčania si druhým gólom posilnili sebavedomie a do konca prvého polčasu bez väčších problémov čelili snahám domácich. V závere prvého polčasu ešte potvrdili svoju stopercentnú streleckú úspešnosť, keď sa aj tretia strela do priestoru bránky skončila gólom. V skrumáži v šestnástke Michalovčanov sa ideálne zorientoval Králik - 0:3.

Krátko po prestávke sa do ďalšej streleckej pozície dostal Danko, trafil však iba do pripraveného brankára Holeca. Žilinčania kontrolovali hru, pri náznakoch akcií domácich včas prehusťovali priestor a darilo sa im držať presvedčivý náskok. V 74. minúte sa Boženík snažil zvýšiť skóre, jeho strelu však zmaril Kira efektným zákrokom. Skóre už nezmenilo ani zakončenie Trusu po Mavretičovom centri v nadstavenom čase.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:3 (0:3)
Góly: 4. Demiri, 20. Bernát, 45. Králik. Rozhodoval: Ochotnický, ŽK: M. Kolesár, Turik - Vallo, Boženík, Sluka, 1523 divákov.