Main Content

Vedenie United si vo veci De Geu verí: Čo však bráni dohode?

utorok, 16. júl 2019 10:17 | Autor: Timotej Gašper

David de Gea
David de Gea | zdroj: TASR

Manchester United a David de Gea môžu čoskoro ukončiť dlhodobé naťahovania o hráčovej budúcnosti.

Nielen podľa Sky Sports je vedenie Manchestru United presvedčené, že sága ohľadom brankára Davide de Geu počíta posledné sekundy svojho trvania. Španielsky gólman je už viac ako rok na kariérnom rázcestí, keďže nikam neprestúpil, no zároveň sa nemá k podpisu novej zmluvy na Old Trafford. Viackrát sa spomínal výrazný záujem parížskeho Saint-Germain, Realu Madrid či Juventusu, no David dovedna ostáva hráčom „Red Devils“. A podľa všetkého sa zdá, že daždivé anglické počasie tak skoro ani neopustí. 

Správa od Sky Sports informuje, že vedenie si je na základe posledných udalostí a debát stopercentne isté, že de Gea sa čoskoro ujme k podpisu nového kontraktu so šiestym klubom minuloročnej tabuľky Premier League. „Je to otázka typu kedy a kde, to je všetko. Ako som viackrát povedal, bude to len na Davidovi a vedení, kedy sa to rozhodnú skompletizovať a oficiálne oznámiť,“ vyjadril sa o takmer hotovej veci tréner Manchestru United, Ole Gunnar Solskjaer. Španielsky brankár prišiel do Manchestru United ešte v lete 2011, odkedy za klub odchytal už 362 zápasov s bilanciou 128 čistých kont. David sa teda pravdepodobne konečne dohodol s vedením klubu na podmienkach zmluvy, keďže podľa médií stál jeho podpis klasicky len na finančnej stránke veci. Na žiadosť 28-ročného brankára malo vedenie pripraviť kontrakt, ktorý by z neho spravil najlepšie zarábajúceho hráča Manchestru United, čo by aktuálne činilo viac ako 350 tisíc libier týždenne. 

Vzhľadom na možný plat 350 tisíc libier týždenne by v prípade de Geu prišlo o navýšenie až o 150 tisíc, keďže jeho terajší kontrakt platí do leta 2020 s platom 200 tisíc libier na týždeň. V tejto chvíli to teda vyzerá tak, že de Gea spojí svoju budúcnosť s Manchestrom United a k oficiálnemu verdiktu by mohlo dôjsť už po priateľskom zápase proti Leedsu, v ktorom sa očakáva Davidov štart medzi tromi žrďami.